spot_img

Bradara i Duraković u posjeti Kiseljaku

Federalna ministrica obrazovanja i znanosti Jasna Duraković, na poziv predsjednice Federacije BiH Lidije Bradara, posjetila je danas općinu Kiseljak. U pratnji općinskog načelnika Mladena Mišurića Ramljaka, posjeta je započela u Osnovnoj školi “Zabrđe”, nakon čega su obišli Srednju školu “Ivan Goran Kovačić”, Srednju strukovnu školu “Fojnica” te Srednju mješovitu školu “Zijah Dizdarević” iz Fojnice.

Tijekom razgovora s upravom škola, Bradara i Duraković informirale su se o trenutnom stanju u školama i planovima za budućnost, naglašavajući važnost zajedničkih napora u poboljšanju uvjeta za obrazovanje. Na sastanku s načelnikom općine, Mladenom Mišurićem-Ramljakom, razgovaralo se o izazovima i problemima s kojima se suočavaju lokalne obrazovne institucije, kao i o potencijalnim rješenjima i koracima za unapređenje.

Predsjednica Bradara istaknula je kako je drago što dužnosnici posjećuju i manje općine i gradove, jer se upravo u manjim sredinama najbolje vide učinci rada. “Ono što se promijenilo, a ljudi često ne vide tu razliku, jest pristupačnost našeg saziva Vlade FBiH. Ulažemo napore da budemo bliski našim građanima i rješavamo njihove probleme,” rekla je Bradara.

Ručak, priređen u ugostiteljskoj učionici Srednje strukovne škole “Fojnica” u Kiseljaku, bio je prilika za neformalni razgovor o daljnjoj suradnji i razvoju obrazovnog sustava. Ministrica Duraković naglasila je da je ključ uspjeha u dobroj koordinaciji i komunikaciji sa svim sudionicima. “Naš zajednički cilj je da našoj djeci bude bolje. Zajedničkim naporima možemo postići mnogo toga, ne samo u ovoj školi, nego u cijeloj Federaciji BiH,” izjavila je Duraković.

Posjeta je završena obilaskom produženog boravka “Čarobni svijet”, gdje su se Bradara i Duraković susrele s direktoricom Kristinom Josipović. Josipović je predstavila rad i aktivnosti boravka, ističući važnost ovakvih programa za djecu i zajednicu.

Ova posjeta pružila je priliku za izravnu komunikaciju i jačanje suradnje između predstavnika vlasti i obrazovnih institucija. Bradara i Duraković izrazile su zadovoljstvo viđenim te najavile daljnju podršku obrazovnim inicijativama u općini Kiseljak i cijeloj FBiH, s ciljem poboljšanja kvalitete obrazovanja i života lokalne zajednice.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti