Petak, 2 prosinca, 2022

Biskupi u BiH potaknuli na izlazak na izbore

Pročitajte i ovo

Stalno vijeće Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine održalo je svoju 32. sjednicu u utorak, 27. rujna u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu.

Predsjedao je vrhbosanski nadbiskup metropolita i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, predsjednik BK BiH, a sudjelovali su: mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić, dopredsjednik BK BiH, zatim pomoćni biskup banjolučki mons. Marko Semren i generalni tajnik BK BiH mons. Ivo Tomašević.

Biskupi su se osvrnuli na provedbu zaključaka Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine donesenih na 84. redovitom zasjedanju održanom u Banjoj Luci, 13. i 14. srpnja. Članovi Stalnog vijeća također su razmotrili važnije dopise pristigle nakon posljednjeg zasjedanja BK BiH u Banjoj Luci te dali potrebne smjernice Tajništvu BK BiH, prenosi KTA.

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine je, uoči održavanja općih izbora, sa svoga 84. redovitog zasjedanja, koje je održano u srpnju 2022. u Banjoj Luci, pozvala sve na društvenu odgovornost i odgovorno sudjelovanje u izborima. I najnovije zasjedanje BK BiH iskoristila je da pozove “sve katoličke vjernike da, u odgovornosti za društvo u kojemu žive, iziđu na izbore i svoj glas, slobodno i u skladu sa svojom savješću, dadnu osobama i programima za koje smatraju da su u skladu s naukom Katoličke Crkve, a pozivaju i sve ostale da, tijekom glasovanja i kasnije primjene rezultata izbora, vršeći svoju društvenu odgovornost, dosljedno poštuju pojedinačna i kolektivna prava svakoga čovjeka i naroda”.

Tijekom zasjedanja dogovoren je i dnevni red 85. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije BiH koje će održati, 4. i 5. studenog u Sarajevu, izvijestila je KTA.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Osoba E.Đ. iz Viteza prijetila premijeru SŽ, pretresom mu pronašli automatsku pušku!

Jučer, 30. studenog 2022. godina obaviještena je Uprava policije MUP-a Županije Sarajevo da je Vlada Županije Sarajevo zaprimila pismenu...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo