spot_img
spot_img
Utorak, 28 svibnja, 2024

Biskupi u BiH potaknuli na izlazak na izbore

Stalno vijeće Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine održalo je svoju 32. sjednicu u utorak, 27. rujna u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu.

Predsjedao je vrhbosanski nadbiskup metropolita i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, predsjednik BK BiH, a sudjelovali su: mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić, dopredsjednik BK BiH, zatim pomoćni biskup banjolučki mons. Marko Semren i generalni tajnik BK BiH mons. Ivo Tomašević.

Biskupi su se osvrnuli na provedbu zaključaka Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine donesenih na 84. redovitom zasjedanju održanom u Banjoj Luci, 13. i 14. srpnja. Članovi Stalnog vijeća također su razmotrili važnije dopise pristigle nakon posljednjeg zasjedanja BK BiH u Banjoj Luci te dali potrebne smjernice Tajništvu BK BiH, prenosi KTA.

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine je, uoči održavanja općih izbora, sa svoga 84. redovitog zasjedanja, koje je održano u srpnju 2022. u Banjoj Luci, pozvala sve na društvenu odgovornost i odgovorno sudjelovanje u izborima. I najnovije zasjedanje BK BiH iskoristila je da pozove “sve katoličke vjernike da, u odgovornosti za društvo u kojemu žive, iziđu na izbore i svoj glas, slobodno i u skladu sa svojom savješću, dadnu osobama i programima za koje smatraju da su u skladu s naukom Katoličke Crkve, a pozivaju i sve ostale da, tijekom glasovanja i kasnije primjene rezultata izbora, vršeći svoju društvenu odgovornost, dosljedno poštuju pojedinačna i kolektivna prava svakoga čovjeka i naroda”.

Tijekom zasjedanja dogovoren je i dnevni red 85. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije BiH koje će održati, 4. i 5. studenog u Sarajevu, izvijestila je KTA.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti