spot_img
spot_img
Subota, 13 travnja, 2024

Bio je torcidaš, sad je svećenik. O terminu derbija Hajduka i Dinama: ‘Ide se gdje se psuje Boga na takav dan…’

Don Roko Kaštelan, nekoć vatreni navijač Hajduka, a danas svećenik, izrazio je nezadovoljstvo zbog održavanja nogometnih utakmica Hrvatske nogometne lige (HNL) na vazmeno trodnevlje, posebno istaknuvši derbi koji je zakazan za Veliku subotu.

“Kojem se Bogu mi molimo? Želimo li da Hajduk bude prvak? Stadion je rasprodan, svi su poletjeli po ulaznice, a igra se na Veliku subotu kada je Krist u grobu,” naglasio je don Roko tijekom svoje propovijedi u župi Gospe od Otoka u Solinu. “Zapitajmo se vjerujemo li mi u Isusa Krista ili u Hajduk? Ja vjerujem u Isusa,” dodao je.

Don Roko, koji je u mladosti s Torcidom pratio sve Hajdukove utakmice, sada se osvrće na raspored utakmica koji pada na Veliki petak i Veliku subotu, što smatra sramotnim. “Na takav dan ide se tamo gdje se psuje Boga. Na dan tišine i bdjenja. Za mene je to sramota,” izjavio je.

Posebno je naglasio problematiku za radnike stadiona Poljud, uključujući čistačice, koji nakon utakmice mogu imati poteškoća s prisustvovanjem bdjenju, ukoliko to žele. “Misli li itko o tome mogu li ti ljudi stići na bdjenje ako žele?” upitao je don Roko.

Utakmica, koja se ističe kao najveći hrvatski derbi, zakazana je za subotu, 30. ožujka, u 19 sati i 30 minuta, čime se direktno preklapa s vazmenim obredima na Veliku subotu.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti