spot_img
spot_img
Nedjelja, 26 svibnja, 2024

Bajramska čestitka nadbiskupa Vukšića

Vrhbosanski nadbiskup metropolita i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata uz BiH mons. Tomo Vukšić u povodu Ramazanskoga Bajrama, koji muslimani proslavljaju 10. travnja, uputio je čestitku reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću.

U povodu blagdana Ramazanskoga Bajrama, u svoje ime i u ime ostalih katoličkih vjernika, s poštovanjem i radošću pozdravio je ef. Kavazovića i sve vjernike Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i zaželio da na sve Milosrdni Gospodin izlije obilje svoga blagoslova.

“Za ovu svečanu prigodu, i u vrijeme kad mnoga Božja stvorenja vape za mirom, svojoj čestitci kao molitvu dodajem i jednu misao iz poruke za Ramazan i Ramazanski Bajram, što ju je uputio papinski Dikasterij za međureligijski dijalog 11. ožujka 2024., a u kojoj se za katolike i muslimane kaže: ‘Svemogućeg gledamo kao Boga mira, izvor mira, koji na poseban način ljubi sve one koji svoj život posvećuju službi mira. Kao i mnoge druge stvari, mir je Božji dar, ali je ujedno i plod ljudskog truda, posebice u stvaranju uvjeta za njegovu uspostavu i očuvanje. (…) Draga braćo i sestre muslimani, ujedinimo se da ugasimo vatru mržnje, nasilja i rata i upalimo slatku svijeću mira, crpeći izvore za mir koji su prisutni u našim bogatim ljudskim i vjerskim tradicijama'”, stoji u čestitci vrhbosanskog nadbiskupa.

Čestitku jednakoga sadržaja apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata uz BiH mons. Vukšić uputio je također vojnom muftiji Hadisu ef. Pašaliću te predsjedatelju Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću, ministru obrane Zukanu Helezu i generalu Mirsadu Ahmiću.

Ž.I., KT

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti