spot_img
spot_img
Subota, 13 travnja, 2024

Baby Lasagna: Bio sam u depresiji, tata me vodio svećeniku i od tada sam na misama, samo jednu zornicu sam propustio

Baby Lasagna, hrvatski predstavnik na ovogodišnjem Eurosongu, otkrio je da prakticira vjeru.

U razgovoru za Bitno.net Lasagna je otkrio da već nekoliko godina redovno čita Bibliju i ide na misu. Obraćenje mu se, kaže, dogodilo nakon teškog životnog perioda.

– Nisam mogao boraviti s ljudima i bježao sam u izolaciju svog stana. Osjećao sam pritisak, kao da se moje srce nalazi u tuđoj šaci koja ga nemilosrdno stišće. Pratili su me umor i očaj, ukratko, upao sam u depresiju, rekao je.

– U jednom trenutku tama je postala neizdrživa. Nazvao sam tatu koji je točno znao što mi je potrebno. Odveo me k prijatelju svećeniku na razgovor. Nakon susreta s njim tama je polako počela nestajati, a njeno mjesto zauzimali su sreća i osjećaj ispunjenosti, dodao je, te nastavio:

– Prvi put u crkvi sam htio slušati, a ne pričati. Što mi, Bože, želiš reći? Kako mi možeš pomoći? I primio sam odgovor. Nije to bio audio upućen ušima, već više osjećaj u srcu kojim mi je Bog poručio: “Moj si.” Bog je za mene tada postao živa osoba. Čim se sjetim tih riječi, zaplačem…

Lasagna je, kaže, promijenio i neke stvari u svojoj svakodnevici.

– Prestao sam slušati neke, do tada drage, bendove, osobito one čija su ikonografija i pjesme bile antikršćanske, ali to se dogodilo prirodno. Kao što bodybuilder koji želi ići na natjecanje neće pojesti pizzu. Jednostavno ne ide jedno s drugim, kaže.

Njegov san je oduvijek bio živjeti od muzike, ali ponekad nije siguran da li je to Božja volja za njega.

– Inspiriraju me sveci, njihova skromnost i siromaštvo te se pitam kako to dvoje pomiriti. Pa opet, možda je baš potrebno u ovom mulju koji zovemo glazbom donijeti nešto što nisu samo seks, droge i lake note. To je sljedeća tema o kojoj ću razgovarati s duhovnikom, dodao je.

Vjeri je potpuno posvećen.

– Svako jutro pročitam nekoliko poglavlja Biblije jer smatram važnim poznavati Njegovu Riječ. Također slušam duhovnu glazbu, gledam Chosen (proplakao sam, valjda, na svakoj epizodi)… zapravo na sve strane pronalazim stvari koje me tješe. No najviše mi znači euharistija, a definitivno obožavam mise zornice u vrijeme došašća. Prošle sam godine propustio samo jednu…, zaključio je.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti