spot_img
spot_img
Nedjelja, 26 svibnja, 2024

Atrakcija iz BiH: Ivan ručno izradio off road vozilo!

Ivan Krajina iz Tomislavgrada izradio je off road vozilo, koje je postalo prava atrakcija duvanjskog kraja. Ručna izrada za koju je trebalo kako kaže Ivan puno strpljenja, ljubavi i novaca trajala je oko dvije godine. Već dva mjeseca traje njegovo testiranje, kako bi naredne sezone bilo spremno za ekstremne utrke, prenosi N1.

Ljubav prema vozilima, brzoj vožnji i trkama razlozi su zbog kojih se Ivan iz sela Kongori kod Tomislavgrada odlučio sam izraditi vlastito off road vozilo. Iskustvo je , priča nam , stekao radeći u automehaničarskih radionicama, te učestvujući na utrkama u prvenstvu Hrvatske i Bosne i Hercegovine te Street Race utrkama. Danas ponosno stoji ispred automobila kojeg je nazvao Predator.

“Znanje je kroz godine došlo, volio sam sve to, zanimalo me sve od varenja do tokarenja, CNC strojevi, mjenjači, vremenom kad voziš utrke sve to upoznaš, da bi napravio rezultat moraš to sve poznavati, tako da meni uopće nije problem napraviti auto”, kaže Ivan Krajina.

Dvije godine u automehaničarskoj garaži vrijedno je i strpljivo radio. Pazio je na svaki detalj, kako bi njegovo vozilo namijenjeno za savladavanje nemogućih prepreka bilo bez ijednog nedostatka. Iziskivalo je mnogo truda i vremena, no kaže vrijedilo je.

“Preciznost se traži najviše, od samih kardana, zglobova, otvaranja trapova, zatvaranja, centriranja amortizera, motora, mjenjača, reduktora, preciznost je tu najteža”, dodaje Ivan Krajina.

Ovo vozilo teško je oko 1200kg, namijenjeno je iskljčivo za ekstremne utkre, a doseže brzinu preko 200km/h.

Jak zvuk motora izaziva pažnju susjeda, tako da je ovo vozilo prava atrakcija među mještanima Kongore. Snaga vozila i dobra usklađenost svih dijelova oduševljava sve , a Ivanu pruža neizmjeran osjećaj zadovoljstva i ponosa.

“Pun sam adrenalina , sad bih išao da vozim, da skačem, tako da je meni to gušt, jednostavno volim i slušati motor i kako se auto ponaša i šta sve može napraviti”, kaže Ivan Krajina.

Izrada automobila, kaže strast je koja mu se uvukla pod kožu. Na ovom ne planira stati. Već sada radi na novom projektu , automobilu namijenjenom za kružne i brdske utrke i Street Race, pa je Predator tek prvi od mnogih automobila koje Ivan planira u skorije vrijeme napraviti.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti