Arapi kupuju zemljište i na Rostovu

Na Rostovu su se pojavili predstavnici iz pojedinih arapskih zemalja koji su već kupili i rezervirali parcele za izgradnju određenih objekata ili sportskih terena, piše portal Bug.ba.

“Nisu samo Arapi zainteresirani za kupovinu zemlje na ovom prostoru. Oni su zakupili ogromne parcele. Žele praviti hotele i sportske terene. Raspolažemo sa informacijama da žele još kupovati, rekao je Salih Herceg iz Novog Travnika za Bug.ba.

“Na proljeće bi trebalo biti završeno dosta objekata. Naši povratnici koji privremeno borave u inozemstvu završavaju jedan hotel površine oko 4.000m2. To će u značajnoj mjeri povećati atraktivnost ovog kraja. Iz Krajine naši prijatelji već su zakupili nekoliko parcela za vikendice. Raspolažemo informacijama da će se otvarati nova radna mjesta, kako u građevinarstvu, tako i u ugostiteljstvu i turizmu”, kaže Herceg.

Rostovo je od Bugojna udaljeno 12 kilometara. Tereni Rostova imaju odlične uvjete za pripreme sportaša, ali i potencijal za razvoj turizma. Nalazi se na 1.000 m nadmorske visine stoga je pogodno za skijanje i druge zimske rekreativne aktivnosti, piše Bug.ba.

ap | artinfo.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Polaganje vijenaca i sveta misa na Žegi

Samostan Guča Gora

Umjetnička večer u Gučoj Gori