Adnan Srebrenica imenovan za glavnog imama MIZ Busovača

U petak, 1. rujna 2017. godine, u prostorijama MIZ Busovača muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilovića uručio je dekret Reisu-l-uleme o postavljenju za glavnog imama hfz. mr. Adnan-ef. Srebrenice u prisustvu članova Izvršnog odbora, džematskog odbora i svih imama.

Svečanost uručenja dekreta novoimenovanom glavnom imamu započela je uvodnim obraćanjem predsjednika Medžlisa Islamske zajednice Busovača, Saliha Ekmeščića, nakon kojeg se obratio dosadašnji glavni imam Ferid-ef. Huseinbašić. On je kroz retrospektivu govorio o aktivnostima koje su se vodile u poteklom periodu kao i smjernicama za budući period, te čestitao novom glavnom imamu.

Nakon Ferid-ef. obratio se i novoimenovani glavni imam hfz. mr. Adnan-ef. Srebrenica zahvalivši se muftiji dr. Ahmed-ef. Adiloviću, Izvršnom odboru i džematskom odboru na ukazanom povjerenju.

Na kraju svečanosti svoju besjedu uputio je i muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović koji je svojim prisustvom ukazao na važnost ove svečanosti. Muftija se zahvalio Ferid-ef. na dosadašnjem angažman u Islamskoj zajednici. Naime, Ferid-ef. se klanjanjem bajram-namaza oprostio s džematlijama nakon dugogodišnjeg uspješnog rada na području MIZ Busovača, obzirom da je stekao uvjete za odlazak u zasluženu mirovinu, nakon 40 godina rada u Islamskoj zajednici.

Muftija je čestitao i hfz. mr. Adnan-ef. Srebrenici na imenovanju ukazujući na važnost preuzetog emaneta i izražavajući nadu za uspješan rad.

Iz biografije hfz. Adnana Srebrenice:

Hafiz Adnan Srebrenica rođen je 1980. godine u Zenici. Nakon završenog osnovnog obrazovanja, upisao je i uspješno završio Elči Ibrahim-pašinu medresu u Travniku, a nakon medrese Fakultet islamskih nauka u Sarajevu, na kojem je i diplomirao stekavši zvanje profesora islamske teologije. Usporedo sa studijem završio je i hifz, te je pred Rijasetovom komisijom za hifz promoviran u časno zvanje hafizu-l-Kur’an 2004. godine. Do 2009. godine bio je aktivni imam u džematu Gornja Rovna, MIZ Busovača, kada prelazi na poslove profesora vjeronauke u MSŠ Busovača. Magistrirao je na Fakultetu islamskih nauka iz oblasti hadisa 2015. godine. Sretno je ožnjen suprugom Ensarom s kojom ima sina Jasira.

Izvor: muftiluk-tr.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Vremenska prognoza za naredne dane

KBV Sensei Busovača

Obavijest o upisu novih članova u KBV “Sensei” Busovača