spot_img
Subota, 9 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Vremenska prognoza za naredne dane

I dok čekamo službenu klimatološku ocjenu za ljeto 2017., jasno je da je ono u Bosni i Hercegovini  bilo ekstremno sušno.  U dijelovima Bosne i Hercegovine   je bilo  i rekordno sušno.

U mnogim dijelovima naše zemlje  je u tri ljetna mjeseca (lipanj, srpanj i kolovoz) palo tek nekoliko litara kiše na kvadratni metar. To je tek mali postotak  od prosjeka za ljeto.

Početkom rujna kiša je pala u mnogim dijelovima naše zemlje te tako prekinula dugotrajnu sušu.  Nakon pogoršanja proteklog vikenda uz zahladnjenje  i kišu, početak i sredina ovoga tjedna obilježilo je lijepo i sunčano vrijeme.

Zbog sjevernoatlanskih ciklona koje će svoje doline i frontalne sustave pružati prema Sredozemlju, vrijeme će narednih dana biti promjenjivije uz čestu kišu i lokalne nestabilnosti.

Zbog toga će povremene kiše i lokalnih nestabilnosti biti na jugu, zapadu i sjeverozapadu naše zemlje, dok će ta promjena biti manje izražena u središnjim i istočnim dijelovima naše zemlje, iako i u tim dijelovima nisu isključene povremene lokalne nestabilnosti.

Rujan bi prema dugoročnim prognozama trebao biti promjenjiv s čestim izmjenama kišnih i sunčanih dana.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM