ABF MEETING POINT: ‘Hodaj, nebo strpljive voli…’

U srijedu, 12.10.2022 održana je još jedna radionica u okviru projekta ABF Meeting Point.

“Budući da je mjesec oktobar međunarodni mjesec prevencije karcinoma dojke, različitim manifestacijama i aktivnostima tokom ovog mjeseca nastojali smo potaknuti i povećati svijest ženske populacije o učestalosti i težini ovog oboljenja. Kroz radionicu psihoterapije vodila nas je divna Ivanela Brković”, ističu iz ABF-a.

Kako kažu, ideja je bila potaknuti na pravovremeni i svakodnevni rad na mentalnom zdravlju, na odgovornost prema sebi samima te posljedično i okolini, te olakšati pristup do pouzdanih, adekvatnih, provjerenih i stručnih kontakata onima kojima je pomoć potrebna.

Radionica je predstavljala oblik grupnog psihoedukativnog i iskustvenog rada.

U grupi osobe postaju sve prisnije i otvorenije. Jedni druge upoznaju, jedni druge uče, otkrivaju, utiču na prevladavanje različitih iskustava iz prošlosti.

“Psihoterapija je u suštini terapija razgovorom, terapija koja je aktivna, zaigrana, zanimljiva, uzbudljiva i zabavna u što smo se sinoć i sami uvjerili. Dobili smo nova saznanja i stekli nove vještine, koje će nam pomoći da se uspješnije nosimo sa svakodnevnim životnim situacijama. Kroz psihoterapiju učimo voljeti i prihvatati sebe, a prepune prostorije ABF-a Busovača pokazale su nam da u Busovači zaista postoji interes za ovakvom vrstom radionica, te smo sigurni da ovo nije jedina radionica ovog tipa u okviru našeg projekta”, govore za naš portal iz ABF-a te poručuju:

“Još jednom ćemo se zahvaliti Ivaneli Brković, psihoterapeutkinji, na divnoj saradnji i druženju koje ćemo, nadamo se, uskoro ponoviti. Hvala i svim učesnicima, bez kojih ovakve srijede u ABF-u ne bi bile moguće.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Je li CIK angažirao ‘stručne’ osobe za brojanje glasova!? (VIDEO)

Dani kruha u busovačkim školama (FOTO)