spot_img
spot_img
Utorak, 7 svibnja, 2024

Kreševo: Poslovna zona povezuje se s trasom autoceste, gradi se kraća cesta

Iznimno povoljni vremenski uvjeti za ovo doba godine idu na ruku izvođačima radova na projektima cestovne infrastrukture u Kreševu, piše Večernji list BiH.

Dva su iznimno značajna projekta koji se trenutačno realiziraju na području ove srednjobosanske općine.

Projekti

Prvi je spajanje Poslovne zone “Resnik” s trasom autoceste na koridoru Vc u Lepenici u općini Kiseljak, a drugi asfaltiranje dionice između Blinja i Sastavaka na prometnici Kreševo – Tarčin koja Kreševljacima putovanje prema Hercegovini i dalje prema jugu skraćuje za oko 40 kilometara. Djelatnici sarajevskog poduzeća Strabag, koje je temeljem javnog natječaja odabrano za izvođača radova, trenutačno probijaju nove metre ceste koji će industrijsku zonu u Resniku povezivati s petljom autoceste i koridora Vc.

Konkretno, u tijeku su radovi na nasipanju trase koja dobrim dijelom prolazi terenom ispresijecanim potocima, vrijedni oko 280.000 konvertibilnih maraka. Svjesne važnosti izgradnje prometnice koja Poslovnu zonu “Resnik”, preko Han Ivice, povezuje s petljom autoceste u Lepenici, općinske vlasti Kreševa proglasile su dionicu Resnik – Volujak, dugu 1,6 kilometara, projektom od javnoga interesa. Za realiziranje projekta koji je izravan poticaj razvoju kreševskog gospodarstva prethodno je odluku o kreditnom zaduženju donijela Vlada Srednjobosanske županije.

Cesta Kreševo – Tarčin

Na drugom kraju općine Kreševo privodi se kraju nakon rata pokrenuti projekt izgradnje ceste Kreševo – Tarčin. Na trasi ceste Kreševo – Tarčin radove izvodi poduzeće Miličević iz Kreševa. Riječ je o dionici dugoj 315 metara. Vrijednost radova iznosi nešto više od 130.000 konvertibilnih maraka, financiraju se sredstvima dobivenim iz GSM licencija, a na temelju odluke Vlade Federacije BiH. Nova dionica trebala bi biti asfaltirana za nešto manje od mjesec dana.

Izvor

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti