spot_img
spot_img
Utorak, 30 travnja, 2024

Busovača: U subotu predavanje na temu prevencije ovisnosti među mladima

Udruga UZOR u subotu, 19. 12. 2020. godine, s početkom u 14 sati, organizira predavanje na temu prevencije ovisnosti među mladima.

Predavanje je organizirano kao dio projekta “Reci NE ovisnosti! Podizanje svijesti o novim ovisnostima među učenicima, roditeljima i nastavnicima.” Predavačica će biti prof. dr. Snježana Šušnjara, a tribina će se održati u učionici udruge UZOR na adresi Branitelja domovine b.b. u Busovači.
Osnovni cilj projekta je prevencija ovisnosti odnosno razvijanje svijesti o štetnosti ovisnosti o alkoholu, drogama, cigaretama, igrama na sreću i sl. kod mladih u dobi od 10 do 18 godina radi sprečavanje pojave ovisnosti i konzumiranja opojnih sredstava koji imaju velike posljedice za društvo. Uz navedeno cilj je i razvijanje svijesti kod mladih te njihovo poticanje svojih vršnjaka da promoviraju i žive zdravim načinom života te promjena samih stavova o danas popularnim “stvarima (ovisnostima)” u društvu.
Organiziranjem projekta “Reci NE ovisnosti! Podizanje svijesti o novim ovisnostima među učenicima, roditeljima i nastavnicima” želimo među mladima koji pohađaju osnovne/srednje škole na području općine Busovača, prije svega, prezentirati što ovisnost znači i koliki je problem današnjice.
Iako neke stvari u početku izgledaju bezazleno, postepenim i konstantnim konzumiranjem mogu prijeći u prilično ozbiljan i štetan problem, ne samo za pojedinca nego i za društvo u cjelini.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM