spot_img
spot_img
Subota, 4 svibnja, 2024

Mažoretkinje HKD “Napredak” Busovača na Europskom kupu mažoretkinja u Vukovaru

U Sportskoj dvorani u Borovu naselju od 27. do 29. rujna održao se Europski kup mažoretkinja koji su organizirale Mažoretkinje grada Vukovara u suradnji s Gradom Vukovarom i ADA (Alpe-Dunav-Adria) grupom. Natjecalo se ukupno 15 ekipa iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Europski kup svečano je otvorila zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić poželjevši svima dobrodošlicu  i sreću u natjecanju. Prije svečanosti otvorenja u Gradskoj je vijećnici upriličen prijem za predvodnice i predstavnice timova koji sudjeluju na natjecanju, a sreću u natjecanju i ondje im je poželjela zamjenica Mujkić poručivši im da prošeću i upoznaju grad Vukovar.

U petak prije natjecanja mažoretkinje “HKD Napredak” Busovača imale su priliku posjetiti i upaliti svijeće na memorijalnim mjestima grada Vukovara.  Krenule su od mjesta sjećanja –Vukovarska bolnica 1991, zatim  Spomen-dom “Ovčara”, spomenik na Trgu žrtava Ovčare, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Memorijalni centar Domovinskog rata, Vodotoranj, Središnji križ te ostala mjesta sjećanja na stradale u obrani Vukovara tijekom Domovinskog rata.

Na kraju su išle u Muzej vučedolske kulture. Ovaj muzej obuhvaća oko 1.200 četvornih metara muzejskog prostora u 19 prostorija u kojima su prikazani brojni arheološki nalazi te dan prikaz rekonstrukcije vučedolske kulture kojoj se pripisuje začetak kultura današnjih europskih naroda.

Samo natjecanje proteklo je u najboljem redu. Naše mažoretkinje su stajale pored najjačih timova Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine: Dobove, Trebnja, Rap Radeče, Ruše, Nedelišće,Bakovci, Novomeških mažoretkinja, Vukovara, Iloka, Nuštra, Čapljine, Gruda, Stoca, Čitluka te Tomislavgrada.

Nekim od naših djevojaka bilo je prvo natjecanje uopće u kategorijama solo i duo. Naša pobjednica ovoga kupa je Marija Relota u kategoriji kadet solo pompon s osvojenim četvrtim mjestom u Europi od 9. Marija Popović i Matea Laštro u kategoriji junior solo pomon zauzele su sedmo i osmo mjesto. Katarina Vrhovac i Ana Bilić u kategoriji senior solo pompon zauzele su osmo i deveto mjesto, te kategorija junior duo pompon Katarina Vujica i Blanka Komšić s osvojenim desetim mjestom. Ovo je bilo prelijepo iskustvo djevojkama posebno stajati u redu s najjačim timovima Europe. Sami uspjeh i ponos je podijeliti  dvoranu i parket sa izvrsnim djevojkama Slovenije, Hrvatske te BiH.  Zahvaljujemo se svima koji su nam omogućili ovo nezaboravno putovanje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti