spot_img
spot_img
Petak, 3 svibnja, 2024

Donirana krava obitelji Pašić

Početkom ovog mjeseca aktivisti Humanitarne organizacije “Budi dio hajra” posjetili su razvojačenog branitelja Nedžada Pašića iz sela Živčići kod Fojnice.

“Nedžadova obitelj je vrijedna i čestita, a opstaju u teškoj materijalnoj situaciji, uz to školujući dvoje djece. Nemaju stalnog zaposlenja, pa se trude osigurati normalan život radeći u vrtu, berući maline, kao i fizičke poslove kad ih neko pozove, a proizvode i drveni ugalj”, kažu nam iz HO “Budi dio hajra” te dodaju:

“Prilikom naše posjete za Nedžadu i njegovu porodicu uručili smo mladu i steonu kravu koja uskoro treba da se oteli. S Nedžadom smo potpisali ugovor o obaveznom držanju krave naredne tri godine. Posebna radost se osjetila na licu Nedžadovog sina Adisa koji je bio nestrpljiv da kravu ugleda, a kaže da je jako sretan i da puno voli mliječne proizvode. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 2.400 KM. Želimo da donirana krava bude od koristi za ovu porodicu i njihovu djecu. Mi se iskreno zahvaljujemo svim našim vrijednim donatorima, koji redovno podržavaju naše akcije.”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti