spot_img
spot_img
Utorak, 30 travnja, 2024

Luki Barnjaku 3. nagrada stručnog ocjenjivačkog suda, Josipu Dujmušiću nagrada za najbolji aranžman

Sa VII. Međunarodnog festivala glazbe za djecu „Ta se pjesma ljubav zove“, održanog u Kikindi 30. listopada, Novotravničani su se vratili s dvije nagrade.

Festival „Dok teče Lašva“ i Novi Travnik predstavljao je Luka Barnjak s pjesmom „Dirigent“ autorice Marijane Dujmušić. Za svoju interpretaciju dobio je treću nagradu stručnog ocjenjivačkog suda u kategoriji uzrasta deset do dvanaest godina. Pjesma odnosi i nagradu za najbolji aranžman, a pripala je bosanskohercegovačkom dvojcu Josip Dujmušiću i Adnanu Mušanoviću. Nagrada za najbolji tekst otišla je u ruke tekstopisca Dragoslava Guzine za pjesmu „Probudi se medo“, a nagrada za najbolju glazbu pripala je autorici Mariji Hajnal Stošić iz Sombora za pjesmu „Šta je ljubav“ u izvedbi Ive Golub. To je ujedno i pobjednička pjesma festivala.

Na festivalu je izvedeno petnaest skladbi eminentnih autora iz Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Ovo lijepo festivalsko druženje u radosti dječje pjesmu i plesa okrunjeno je iznenađenjem. Prigodnim darom uz rođendansku pjesmu Dječji zbor Čuperak sa svojom voditeljicom Svetlanom Cecom Milić je na festivalskoj sceni Luki poželio sretan deseti rođendan.

I ove godine voditelj festivala je bio svima znani Minja Subota.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM