spot_img
spot_img
Utorak, 30 travnja, 2024

Znanstveni stručnjaci ističu da Europa ulazi u još jedan korona val

Zdravstvene vlasti u Europi kažu da pokazatelji ukazuju na još jedan val zaraze koronavirusom na ovom kontinentu.

Iako nismo tamo gdje smo bili prije godinu dana, jasno je da pandemija COVID-19 još uvijek nije gotova, navodi se u zajedničkoj izjavi Stelle Kyriakides, europske povjerenice za zdravlje i sigurnost hrane, Hansa Klugea, regionalnog direktora Svjetske zdravstvene organizacije za Europu i Andree Ammon, direktorice Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti.

Oni su naveli da se u Europi, nažalost, ponovo bilježi porast pokazatelja, što ukazuje na to da je počeo još jedan val zaraza, skrenuvši pažnju na moguću ponovnu pojavu gripe s dolaskom jeseni i zime.

U priopćenju se ističe da milijuni ljudi širom Europe još uvijek nisu cijepljeni protiv koronavirusa.

Europske zemlje trebaju uložiti sve napore da dođu do necijepljenih, kako bi i oni dobili doze cjepiva protiv COVID-19, a istovremeno i da daju dodatne doze prioritetnim grupama, u skladu sa nacionalnim preporukama, navodi se u zajedničkoj izjavi.

Naglašeno je da je važno da se protiv gripe i COVID-19 cijepe zdravstveni radnici, osobe starije od 60 godina, trudnice, kao i osobe kojima postojeće bolesti povećavaju rizik od težih oblika bolesti u slučaju da se zaraze.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM