spot_img
spot_img
Utorak, 30 travnja, 2024

Na krilima Busovljaka i Vitežanina Dinamo stigao do još jedne pobjede!

Vitežanin Josip Drmić “prodrmao” je i Dinamo i utakmicu i tribine, zablistao u svojoj premijeri u natjecateljskom dvoboju u plavom dresu, inicirao preokret kojeg je u sučevoj nadoknadi vremena zaokružio Luka MenaloU iznimno zanimljivom, neizvjesnom i dramatičnom okršaju, plavi su na otvaranju nove sezone, u 1. kolu SuperSport HNL-a, svladali Lokomotivu s 3:2 u dvoboju u kojem su gosti vodili s 2:0.

U prvoj minuti sučeve nadoknade vremena Robert Ljubičić (Busovljak, stigao u Dinamo prije nekoliko dana) je ubacio, Kevin Theophile priključio se napadu i glavom s lijeva vratio na “drugu vratnicu” gdje je osvanuo Menalo i, također glavom, u gužvi skrenuo loptu u mrežu za pobjedu. Lokosi su zadnjih 12 minuta igrali bez isključenoga Matea Marića zbog grubog prekršaja na Stefanu Ristovskom.

Mladi Busovljak novi igrač Dinama, transfer vrijedan 1,5 milijuna eura!

Drmić je, pak, uskočio s – klupe. I to u 24. minuti kao nužan potez trenera Ante Čačića neposredno nakon što su lokosi poveli s 2:0. Maksimirski je strateg s klupe povukao Petra Bočkaja, a napadački dio osnažio tako što je Bruni Petkoviću pridružio Drmića.

Bila je ovo ujedno i prva utakmica u kojoj je Petković zaigrao s novim brojem na leđima, prešao je s desetke na devetku. Istodobno je, desetka osvanula na leđima darovitoga Martina Baturine. Doduše, mladi Dinamov vezist ovom prilikom nije ulazio u igru…

Prošlo je tek nešto više od pola sata igre, a već smo vidjeli četiri pogotka i rezultatski preokret, uz mnoštvo propuštenih prilika… Nakon nepune minute Dario Špikić poslao je loptu udesno za Luku Ivanušeca, on proslijedio dalje Ristovskog, koji je zavrnuo pred vrata i pogodio – gredu. Na odbijenu je loptu natrčao Mislav Oršić, ali gostujuća je obrana u zadnji trenutak uklizala i otklonila opasnost.

Zato je ubrzo “zaiskrilo” a drugoj strani terena. Theophile je izbio loptu, na desnoj ju je strani dohvatio Aliyu Ibrahim, zavrnuo u sredinu, a Enis Çokaj pucao malo pored vrata. Već u istoj minuti Çokaj je ponovno prihvatio loptu, proigrao dubinsku u kazneni prostor gdje ju je dočekao Sandro Kulenović i udarcem iz prve s desetak metara poslao u sami kut za vodstvo lokosa.

ROBERT LJUBIČIĆ IZ BUSOVAČE Nova maksimirska zvijezda, veznjak koji je ‘ubio’ na poziciji lijevog beka oduševio izjavom: Igrat ću bilo što samo da igram za Dinamo…

Činilo se da u 15. minuti gosti vode i s 2:0 nakon što je Ibrahim u kaznenom prostoru proigrao Kulenovića, a on skrenuo loptu u mrežu. No, osječki je sudac Dario Bel ipak, nakon pregleda VAR-a, pokazao da nema pogotka jer je u začetku akcije bio prekršaj u napadu.

No, sedam minuta kasnije ipak je bilo 2:0 za lokose. Marko Vranjković nakon duplog je pasa s Ibrahimom na desnoj strani zavrnuo u sredinu. Domaći su odbili loptu, ali na nju je ponovno natrčao Ibrahim s desna i mirno plasirao u suprotnu “malu mrežu”.

Bio je to znak za opću mobilizaciju u plavim redovima. Trener Čačić ubacio je Drmića i tada kreće – uragan prema gostujućim vratima. Praktički u prvoj akciji zatresao je mrežu. Ristovski je u 25. minuti s desne strane ubacio dugu loptu u kazneni prostor, Špikić proslijedio za Drmića, koji je oštro gađao, a gostujući stoper Jon Mersinaj nemoćno pokušao skrenuti loptu, ali samo se odbila od grede u gol. Samo minutu i pol kasnije Drmić se silovito sjurio s desna i torpedirao loptu malo pored suprotne vratnice.

Najava izjednačujućega pogotka bila je u 30. minuti. Ivanušec je odigrao lijevo za Oršića, on proslijedio u sredinu za Petkovića, koji je vratio Ljubičiću na “drugoj vratnici”. Maksimirski je Austrijanac proslijedio glavom u sredinu, ali domaći su izbili loptu. Dohvatio ju je Oršić pa sa svoje klasične pozicije, s lijeva iskosa desnom nogom gađao suprotne rašlje. Lopta je prohujala malo pored vratnice.

Četiri minute kasnije plavi su ipak vratili utakmicu u egal. Ristovski je na desnoj strani proigrao Ivanušeca, on lucidnom varkom prošao braniča pa zavrnuo na vrh peterca gdje je utrčao Drmić i ispred vratara Krševana Santinija zakucao loptu u mrežu.

U 71. je, nakon akcije iz kornera, Petković poslao rolicu Ljubičiću, on gađao kut, ali ispriječio se Santini. U 84. je Josip Mišić na desnoj strani oštro zavrnuo u kazneni prostor, Menalo potegnuo iz okreta iskosa u bližu vratnicu, ali opet je vratar Lokomotive bekendirao loptu. Dvije minute kasnije kapetan Arijan Ademi pobjegao je obrani, istrčao sam pred Santinija, koji mu je ipak u zadnji trenutak ušao u udarac.

 

Zagreb, 15. srpnja 2022.

SuperSport HNL, 1. kolo

Dinamo – Lokomotiva 3:2

Stadion Maksimir

Dinamo: Livaković – Ristovski (77. Moharrami), J. Šutalo, Theophile, Bočkaj (24. Drmić) – Ademi; Špikić (77. Menalo), Ljubičić, Ivanušec, Oršić (58. Mišić) – Petković

Trener: Ante Čačić

Lokomotiva: Santini – Vranjković, Mersinaj, Soldo, Milićević – Smakaj (46. Bubanja), Marić; Ibrahim (90+2. Goričan), Çokaj, Pivarić – Kulenović

Trener: Silvijo Čabraja

Sudac: Dario Bel (Osijek), Gledatelja: 4.320

Crveni karton: Marić (78. – prekršaj)

Strijelci: 0:1 Kulenović (4.), 0:2 Ibrahim (22.), 1:2 Drmić (25.), 2:2 Drmić (34.), 3:2 Menalo (90+1.)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM