spot_img
spot_img
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

22. godišnjica ubojstva fra Nikice Miličevića i fra Leona Migića

U petak, 13. studenog 2015. godine u Fojnici će biti obilježena 22. godišnjica ubojstva fojničkih fratara, gvardijana fra Nikice Miličevića i vikara fra Leona Migića. Sv. misu u 11.00 sati predvodi fra Mato Topić, župnik u Gračacu (Rama).

Fratri nikada nisu dvojili da postoji nalogodavac ovog strašnog zločina. Još prije 21 godinu prof. dr. fra Vitomir Slugić, koji je bio svjedokom zločina, izjavio je da se strašni zločin koji je bio smišljen, na Sudu u Sarajevu sveo na obično ubojstvo u krčmi.

Dakle, klasični i organizirani ratni zločin se na Vojnim sudovima 1994. i 1995., okarakterizirao kao obično ubojstvo. I sve do 2013. godine fratri su smatrali da će pravne institucije naše države BiH odraditi svoj posao do kraja i konačno otkriti nalogodavca. Međutim, sve ove godine ovaj se zločin zapravo nastojao zaboraviti i prikriti.

Ni na pismeni zahtjev fratara ovoga Samostana pravosudnim institucijama naše države BiH (SIPA i Tužiteljstvo BiH), koji je upućen 2013. godine, nažalost nema službenog odgovora. Opće stanje u našoj državi BiH, a posebno u pravosudnim institucijama – kada se u posljednje vrijeme spominje i pravosudna mafija – ne daje mjesta optimizmu da će se konačno otkriti nalogodavac ovog ratnog zločina.

Mučenička smrt fojničkih fratara zadužila je ne samo fratre Samostana u Fojnici i Provincije Bosne Srebrene, nego i sve čestite ljude naše BiH da se otkrije potpuna istina, piše Samostan Fojnica.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti