Početna BUSOVAČA Župa Busovača – Župne obavijesti – Broj 579 – 1. listopad 2017.

Župa Busovača – Župne obavijesti – Broj 579 – 1. listopad 2017.

0
Danas je svetkovina sv. Franje, utemeljitelja Franjevačkog reda i hodočasti se u Guču Goru, to je patron samostana. U srijedu župni ured ne radi.

U četvrtak nakon večernje mise je klanjanje i blagoslov s Presvetim.

U petak je prvi petak, prilika za svetu ispovijed. Nakon večernje mise bit će i tribina koju organizira FSR pa pozivamo sve župljane, napose one mlađe, odnosno bivše framaše te bračne parove da dođu na misu i ovu tribinu.

U subotu u 12:00 sati je proba dječjeg zbora i pozivamo djecu da se pridruže dječjem zboru.

Sljedeća nedjelja je 27. kroz crkvenu godinu. Mise će biti sljedećim rasporedom: 8:00 rana, 9:00 Bare, 11:00 pučka i Ravan, 14:00 Bukovci, 18:00 večernja. Nacionalno bratstvo Franjevačke mladeži organizira humanitarnu akciju s ciljem prikupljanja sredstava za liječenje jedne teško oboljele djevojčice. I naše mjesno bratstvo će se priključiti ovoj akciji. Stoga će u nedjelju, nakon misa u župnoj crkvi naši framaši prodavati kolače te prikupljati sredstva kako bi sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji.

Crkveni brak žele sklopiti: Slaven Marić, sin Josipa i Ankice r. Ćosić i Tatjana Akrap, kći Vinka i Ružice r. Čavara, oboje iz Busovače. Mladencima neka je sretno i blagoslovljeno!

Darovatelji: Blaško Blažević 100 KM, Mirko Krišto Ive 100 KM, Karlo Alilović 30 KM, Marinko i Blaženka Brnjić 100 KM, Marela i Milena Martinović 100 E. U ime župne zajednice zahvaljujemo darovateljima.

Kako smo i najavili, sprovodi i mise zadušnice od 01.01.2018. godine za cijeli naš dekanat bit će samo na groblju, a za to treba osigurati sve potrebne uvjete, tj. pripremiti kapelice i mrtvačnice gdje je moguće. Na prvom mjestu važno je reći da su susjedne župe već pripremile za to kapelice tamo gdje ih nije bilo.

Mi smo uradili projekt kapelice i mrtvačnice na D. Carici. Sad bi trebalo taj projekt realizirati po mogućnosti do konca godine. Ovim putem vas pozivamo da se svi uključimo i dadnemo svoj doprinos kako bismo projekt završili. Odbor za uređenje i održavanje groblja dostavit će vam pisanim putem obavijest na koji način i koliki iznos uplatiti za pojedinu obitelj.

Uz ovo groblje na Carici i drugi su već izrazili želju da bi napravili mrtvačnicu na mjesnim grobljima u Barama, u Ravni, na Smrekama, tako da vas sve pozivamo da, gdje god imate svoje pokojne u groblju i gdje imate ukopna mjesta da se odazovete svojim prilozima te pomognete u realizaciji projekta i da tako olakšamo i obiteljima i da praktičnije bude što se tiče samog obreda sprovoda.

Uz to napominjemo da je Misa zadušnica koja se slavi na samom groblju dok su posmrtni ostatci još među nama važnija od molitve Opijela koja se moli u kući pri ispraćaju pokojnika. Također se i kardinal iznenadio i ostao je bez teksta kad smo mu nedavno rekli da na teritoriju župe nema niti jedne mrtvačnice i da sprovodi još uvijek idu od kuće.
11. Pokojni kroz tjedan: Anđe Milić r. Ćosić, Marijan Livaja i Ljubica Šimić r. Vukadinović. Pokoj vječni daruj im Gospodine!