Kuda i kako dalje pitaju se u NK Vitez,

Od deset odigranih ovosezonskih prvenstvenih utakmica Vitez je oštećen u pet, svaki put drastično, gdje je greškama ili je bolje reći namjerno otimano, kako kada, bod ili bodovi.

Navode iz NK Vitez te utakmice i suce, protiv Krupe u Vitezu sudac Gigić iz Gradiške, protiv Borca u Banja luci, sudac Grbić iz Prijedora, Željezničara u Sarajevu, sudac Spahalić iz Mostara, Široki Brijeg, Zukić iz Tuzle i u Vitezu GOŠK, sudac Paradžik iz Ljubuškog. A upravo je ta utakmica i suđenje Paradžika prelila čašu jeda i gnjeva izazivanog i izazvanog sudačkom otimačinom, krađama, lopovlucima…kako to drugačije nazvati. A sudac Gorna Paradžik je već duže vremena „crna mačka“ NK Vitezu jer u ovom klubu ne pamte da im je ovaj sudac uopće, bar kada je vrijeme igranja Viteza u Premijer ligi (petu sezonu op.a.) „normalno sudio“. A na žalost pamte otimačine, izmišljene prekršaje, najstrože kazne, „slijepilo“ kod istih ili sličnih situacija koje bi trebale biti suđene u korit Viteza. Tako je bilo i u subotu u Vitezu, kada je Paradžik „zatvorio“ utakmicu i poraz Viteza, zacementirao, suđenjem nepostojećeg jedanaesterca u 18. minuti utakmice i realizacije najstrože kazne i za Vitežane, nervozne, razbijene…, nedostižnih 0 : 2. A, da je samo to bila greška Paradžiokova i u ovom susretu i njegovog „pobočnika“, prvog pomoćnog, sugrađanina, Dalibora Hrstića!

Naravno, neizostavno se nameće pitanje otkud (pa nije ždrijebanje) Paradžik, susjed Gabeljana (tek petnaestak kilometara je između Gabele i Ljubuškog op.a.), sudac tako važne utakmice Vitez – GOŠK. Otkud sudac Gigović (oz Gradiške) sudi Vitez – Krupa, ili Borac – Vitez, Grbić iz Prijedora. Pa ljudi moji, vape i pitaju Vitežani članove Komisije za delegiranje sudaca – gdje vam je senzibilitet, oprez, razumijevanje, otklon, bar prividni, od ovakvih provokativnih…, od ovakvih delegiranja i mogućih posljedica. Odgovora nema i neće ga ni biti, pa onda odgovori stižu od gnjevnih, pokradenih…, kako je sve to „sistematičan“ (?), planski rad, davanje zadataka, „zajmova“ koji se onda na razne načine vračaju i kroji se premijer ligaška ljestvica i konačan poredak. Daju se sucima i novci, naravno ispod stola, jedanaesterac, osvojeni bod, dva, treći žuti, crveni karton…, sve se može kupiti, sve ima svoji cijenu. Obećava im se i daje prilika izlaska na međunarodnu scenu, daju im se dobra radna mjesta, kupuju im se čak i stanovi. Svi to znaju, svi šute ili pitaju_ gdje su novinarčiću dokazi? Na žalost, na sramotu svih koji to rade i koji to gledaju, šute i dalje mute li mute…

Kad GOŠK pobijedi Vitez u gostima rezultatom s 3 : 0, tko će se, osim oštećenog osvrtati na jedan dosuđeni a nepostojeći jedanaesterac. A u ovom slučaju mogli bi parafrazirati onu poznatu američkih mafijaša: Nemoj me pitati kako sam zaradio prvi milijun, a o slijedećim milijunima možemo razgovarati. U tom smislu moglo bi se, parafrazirajući, u prenesenom značenju, reći za suca Paradžika: Ne pitaj me kako sam „širom otvorio vrata“ pobjede GOŠK-a a o svemu drugom, u nastavku utakmice, možemo otvoreno razgovarati.

Trener Viteza Ivica Bonić nakon utakmice s GOŠK-om podnio je ostavku, o Paradžiku, kao i o Gigoviću, Grbiću, Spahaliću, Zukiću nije kazao ni riječi. A svaki put „muka“ mu je iz očiju virila. Ali, zna Bonić da su suci „svete krave“ da ih ne smije ni krivo pogledati i da eventualnim upiranjem prsta u njihove lopovluke može samo sebi i svom klubu nanijeti još veću štetu.

Čelništvo NK Vitez već sada „vijećaju“ što i kako dalje, što poduzeti, što uraditi. Opcija je više, različite su, no dvije su najaktualnije: Dokumentarno se obratiti NS BiH, pa onda i krovnoj Europskoj nogometnoj organizaciji. Neki, ljući, žešći, razočaraniji … traže istupanje iz lige, pa što bude. Bolje je i to, kažu, nego bacati novac, davati ga lopovima, mafijašima…!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Svetkovina je svetog Franje, sveca mira, zaštitnika okoliša, životinja…

Župa Busovača – Župne obavijesti – Broj 579 – 1. listopad 2017.