KSB: Mnogobrojni sudionici projekta “Pješačenjem do zdravlja”

0
50
+Zavod za javno zdravstvo Srednjobosanskog kantona i Sportski savez u suradnji s PD “Koprivnica” iz Bugojna organizirali su tradicionalno 16. Pješačenje do zdravlja povodom 31. svibnja – Svjetskog dana borbe protiv pušenja do planinarskog doma u Dubokoj, Općina Bugojno.

Ova tradicionalna manifestacija okupila je više od 350 sudionika iz općina Travnik, Gornji Vakuf/Uskoplje, Novi Travnik, Vitez, Donji Vakuf, i domaćina općine Bugojno različite starosne dobi, što je jedan od pokazatelja da svakodnevno raste svijest građana, a posebno mladih, o značaju tjelesne aktivnosti u cilju poboljšanja zdravlja i sprečavanja kardiovaskularnih oboljenja i drugih nezaraznih oboljenja, a prevashodno podizanja svijesti građana o štetnostima duhana koji svake godine po podacima Svjetske zdravstvene organizacije odnese preko 6 milijuna ljudskih života, od čega je skoro 600.000 pasivnih pušača.

Kao i prethodnih godina za sudionike manifestacije osiguran je prijevoz iz Općina SBK-a, roštiljada i tradicionalni grah. Nakon šetnje sudionici su imali priliku sudjelovati u malonogometnom turniru, skakanju u vrećama za najmlađe, dok je za starije organizirano povlačenje konopca koje je kod sudionika izazvalo veliko zanimanje, kao i natjecanje u karaokama.

Nakon dolaska organizirana je šetnja od planinarskog doma u Dubokoj do Hajdučkih vrata koja svjedoče o prirodnim posebnostima i ljepoti Bosne i Hercegovine.