Druga strana priče o “zabranjenoj” ljubavi Inas i Ellizabeth

0
641
“Posljednjih dana javnost je ponovo “potresena” dirljivom pričom o “zabranjenoj” ljubavi dvoje mladih iz Travnika, Inas i Ellizabeth.
Po već izlizanoj matrici, koju ovaj put forsiraju sami protagonisti priče, njihova ljubav počela je u “odvojenim školama” da bi nastavila u “odvojenim društvima” i završila u romantičnom “miješanom braku”.

Ljubav dvoje mladih ponovo je iskorištena za udar na KŠC Petar Barbarić u Travniku, koji je po tko zna koji put promoviran u školu koja radi po načelu “dvije škole pod jednim krovom”. Da stvar bude gora, ponovo se forsira priča da su dvije škole (KŠC Petar Barbarić i MSŠ Travnik) razdvojene armaturnom ogradom!
Kako bi naglasili pređene “prepreke” svoje ljubavi, mladenci su se fotografirali s dvije strane armaturne ograde. Eto, njih se kao (uzalud) razdvajalo.

Što je pozadina priče, pored dvoje mladih koji žele da njihovu “zabranjenu” ljubav promoviraju baš svi mediji u BiH i regiji!?

Pozadina je medijska glad za pljuvanjem KŠC Petar Barbarić! Ova škola osnovana je 1882. U istoj zgradi, 1994. (dakle cijelih 112 godina poslije) s radom je započela Mješovita srednja škola Travnik! Tako su se u zgradi KŠC, ne voljom KŠC-a, našle dvije škole! Pri tome, u sklopu KŠC djeluje i osnovna škola, i u skladu s pedagoškim standardima se osnovnoškolci MORAJU razdvojiti od srednjoškolaca!

Zato ograda.

Cijelo vrijeme u obje škole je omogućen neometan upis svih đaka bez obzira na nacionalnost.

Stoga, ne radi se ni o kakve “dvije škole pod jednim krovom” nego je MSŠ Travnik podstanar u zgradi KŠC. Istovremeno, djeca nisu podijeljena po nacionalnoj osnovi, niti bilo kojoj drugoj osnovi osim one koju sami odaberu prilikom upisa u školu.

Cijelo vrijeme, inzistira se na nacionalnoj podjeli đaka upornim fotografiranjem armaturne ograde, koja je tu samo iz razloga što Travnik uporno ne završava započetu zgradu MSŠ Travnik.

Što se tiče mladenaca, njima nek je sretno u “miješanom” braku, kako kaže sam mladoženja. ”

AUTOR TEKSTA: Tvrtko Milović

“Happy hour, sva djeca koja se žele družiti ograda je otvorena, oni koji su zbog ograde imali poteškoća u sklapanju braka imaju sad priliku “, kazao je jedan Travničanin. “

Ružna strana priče o Inas i EllizabethPosljednjih dana javnost je ponovo "potresena" dirljivom pričom o "zabranjenoj"…

Posted by Tvrtko Milović on Utorak, 2. July 2019.