Utorak, 13 travnja, 2021

Županijski odbor Mladeži HDZ BiH ŽSB zadovoljan rezultatima ovogodišnjih izbora

Pročitajte i ovo

DIVAN GEST: Tri Kiseljačanke osvojile nagrade pa ih proslijedile u humanitarne svrhe

Udruga Korak organizirala je još jednu lijepu nagradnu igru. Birale su se najljepše pisanice, a o pobjednicima je odlučivala...

Marinko Čavara: HDZ BiH neće odustati od izmjena Izbornog zakona!

Predsjednik Federacije BiH i dopredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara u intervjuu za naš portal politika24.net ocjenjuje mjere koje Vlada FBiH poduzima kako...

Prije 24 godine BiH posjetio je njezin prijatelj Sv. Ivan Pavao II.

Prije 24 godine, točnije 12. i 13. travnja 1997. glavni grad Bosne i Hercegovine - Sarajevo posjetio je njezin...

– Županijski odbor Mladeži HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna zadovoljan je rezultatima ovogodišnjih Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini. Od ukupno 86 vijećnika HDZ-a BiH u općinskim vijećima u Županiji Središnja Bosna, njih 35 su članovi Mladeži HDZ-a BiH, ocijenjeno je na jučerašnjoj redovitoj sjednici ŽO Mladeži HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna.

“Kvalitetni mladi ljudi na listama HDZ-a BiH velikim dijelom su zaslužni za cjelokupno jako dobar rezultat HDZ-a BiH u Županiji Središnja Bosna na ovogodišnjim Lokalnim izborima održanim 15. studenog 2020. godine. Na listama u 11 općina Županije Središnja Bosna Mladež HDZ-a BiH imala je ukupno 91 kandidata, a od čega je, prema potvrđenim rezultatima, izabrano ukupno 35 što čini 41 posto vijećničkih mandata HDZ-a BiH.”, kazao je u izjavi predsjednik ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB Dario Plavčić.

“U usporedbi s rezultatima lokalnih izbora 2012. i 2016. godine, HDZ BiH ima više vijećnika, a posebno više vijećnika koji dolaze iz reda Mladeži HDZ-a BiH. Nakon izbora 2012. godine Mladež je predstavljalo 14 vijećnika (21%), 2016. godine izabrano je njih 26 (31%), a na ovogodišnjim izborima ukupno 35 (41%). Prije svega, rezultat je to kvalitetnog i predanog rada Općinskih odbora Mladeži HDZ-a BiH u svih 11 općina u Županiji Središnja Bosna.”, istaknuo je Plavčić.

 

- Advertisement -

 

ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB u nastavku sjednice raspravljao je i o izbornim rezultatima odnosno implementaciji izbornih rezultata u Gornjem Vakufu – Uskoplju i u Travniku. Konstatirano je da je kandidat za načelnika Općine Travnik Goran Pejaković, član Predsjedništva Mladeži HDZ BiH i član ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB, ostvario povijesno dobar rezultat. ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB poziva ovom prilikom Središnje izborno povjerenstvo BiH da ne podlegne političkim pritiscima te da donese zakonski ispravnu odluku vezanu za načelničku poziciju u Travniku.

ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB izražava punu potporu OO HDZ BiH Uskoplje u nastojanju da rasvijetli izbornu krađu i nepravdu vezanu za prebrojavanje glasova pristiglih iz inozemstva te ponovno poziva Središnje izborno povjerenstvo BiH da objavi koliko je ukupno glasačkih listića stiglo u Centar za brojanje, koliko je ukupno odbijenih glasačkih listića te razloge zašto su glasački listići odbijeni, a svakako i da objasne navode iz medija i špekulacije o prestanku brojanja u trenutku kada je kandidat HDZ-a BiH Dražen Matišić skoro sustigao po broju glasova kandidata SDA Seada Čauševića.

Ovom prilikom pozivamo i sve druge institucije, međunarodne organizacije i nevladin sektor da se uključe u ovu problematiku i u zaštitu biračkog prava svakog pojedinca. Ovo nije vezano samo za općine u Županji Središnja Bosna i glasače HDZ-a BiH, nego je riječ o zaštiti osnovnih prava svakog državljanina Bosne i Hercegovine, a što potvrđuju i kritike na račun Središnjeg izbornog povjerenstva BiH koje su u proteklih mjesec dana stigle iz svih krajeva BiH.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

Krizni stožer FBiH dao preporuku da policijski sat ipak ostane od 21 sat

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva je na današnjem sastanku donio preporuku za Vladu Federacije BiH da ne skraćuje razdoblje...
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo