Subota, 8 svibnja, 2021

Župa Busovača – Župne obavijesti – Broj 748 – 14. 2. 2021.

Pročitajte i ovo

Mlijeko, namještaj i voda postaju brend BiH na brojnim vrijednim tržištima

Od drvne industrije, preko, metalne, pa do poljoprivrede, Bosna i Hercegovina, unatoč općem dojmu o krhkom gospodarstvu, ima brojne...

U Busovači uhićen 45-godišnjak zbog posjedovanja droge

Dana 05.05.2021.godine oko 18,15 sati u ulici Muse Ćazima Ćatić, općina Busovača, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe...

FBiH “nema para” za umirovljenike

Umirovljenici u Federaciji BiH, po svemu sudeći, jedini u okruženju neće dobiti jednokratnu pomoć zbog situacije izazvane koronavirusom. Ova...
ŽUPNE OBAVIJESTI
6. Kroz godinu – 14. 02. 2021.

1. Danas je šesta nedjelja kroz godinu. Mlada je nedjelja. Mise su redovito.
2. Utorak je posvećen sv. Anti. Nakon večernje mise proba zbora.
3. U srijedu je čista srijeda, obvezni je post i nemrs. Tim danom počinje vrijeme korizme tj. vrijeme molitve, posta i pokore. Svatko od je nas pozvan da sami sebi odaberemo čega se odreći ili što ćemo dobroga činiti kroz ovo vrijeme. Na čistu srijedu su mise jutarnja u 7:30 i u 17:00 sati večernja. Pod obje mise bit će obred pepeljanja.
4. U četvrtak je klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu.
5. U petak je pobožnost Put križa i misa: u Barama u 16:00, a u župnoj crkvi u 17:00 sati. Pozivamo vas na ovu pučku pobožnost.
6 U subotu je vjeronauk za krizmanike VIII 1 i 2 u 9:00, VIII 3 i Kaonik u 10:00; za prvopričesnike u 11:00 sati. Proba dječjeg zbora je u 11:30h; a susret ministranata je u 12h.
7. Iduća nedjelja je prva korizmena – čista. Mise su 8:00 rana, 9:30 đačka i Čep s pobožnošću Puta križa, 11:00 pučka i Bare, večernja u 17:00 sati. Na đačkoj misi imat ćemo predstavljanje naših krizmanika. Pozivamo sve krizmanike i njihove roditelje da dođu na đačku misu.
8. Ženidbeni navještaj: u ime Božje ženi se Marko Jakovac, sin Dragana i Mirjane r. Zurak iz Zadra i uzima Zoranu Emu Akrap, kći Zorana i Emine r. Muminović iz Busovače. Mladencima nek’ je sretno i blagoslovljeno u braku.
9. Darovatelji: Slavko Krišto 50 KM, Ivica Bošnjak 100 KM; Za grijanje Slavko Krišto 20 KM i nekoliko NN osoba. Hvala svim darovateljima.
10. Pokojni: Mijo Krišto (1930). Pokoj vječni daruj im Gospodine.
- Advertisement -

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

Busovačka autorica Mirjana Jezildžić promovira knjigu “Od početka do početka”

U organizaciji Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” podružnica Busovača će se održati promocija knjige  “Od početka do početka”  busovačke autorice Mirjane Jezildžić. Nakladnici: HKD Napredak podružnica...
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo