Župa Busovača – Župne obavijesti – Broj 518 – 31. srpanj 2016.

0
792
Busovača

Danas je 18. nedjelja kroz crkvenu godinu.

Utorak je dan posvećen svetom Anti, također je i blagdan Bl. Dj. Marije Anđeoske – Porcijunkula, slavi se na Brestovskom i u Zabilju.

U četvrtak je pod večernjom misom klanjanje i blagoslov s Presvetim.

U subotu je Preobraženje Gospodinovo i ovdje se slavi kao drugi patron, a nekad je bio prvi patron župe. Slavit ćemo svečanu svetu misu u 18 sati.

Sljedeća nedjelja je 19. kroz crkvenu godinu, Mlada je nedjelja i bit će blagoslov s Presvetim. Mise će biti po ustaljenom nedjeljnom rasporedu. Misa u Barama je u 11 sati, a na Čepu u 9 i 30 sati.

Crkveni brak žele sklopiti Bojan Šušnja, sin Marinka i Blaženke r. Vujica iz Busovače i Magdalena Vujica, kći Zdravka i Ljubice r. Laštro iz Austrije.

Crkveni brak žele sklopiti Boris Krišto, sin Mire i Lucije r. Krišto iz Busovače i Ana Šantić, kći Željka i Kristine r. Vidović iz Šantića.

Crkveni brak žele sklopiti Draženko Vujević, sin Dragana i Dragice r. Blažević iz Buselja i Brankica, kći Ante i Ane r. Zelenika iz Jazvina.

Mladencima neka je sretno i blagoslovljeno.

Darovatelji: Miroslav Arapović 100 KM i 20 KM u KSA, NN 100 E i 50 KM i KSA 60 KM, N.N. U ime župne zajednice zahvaljujemo!

Umro je u srijedu Pero Bilić (1934). Pokopan je u četvrtak na groblju Carica. Pokoj vječni daruj mu Gospodine!