Znate li zašto su stara računala imala igrice Pasijans i Mine?

Namjena igrice Pasijans je zapravo Microsoftov pametan način da nauči ljude kako da koriste računalni miš, odnosno kako da prevlače i spuštaju ikone i dokumente u operativnom sustavu.

Osobe starije od 15 godina vjerojatno se sjećaju vremena kada su jedne od glavnih aplikacija na kućnim računalima bile igrice “Pasijans” i ”Mine” ili “Minsko polje”.

Neki i dan danas ne mogu odoljeti partiji ovih igrica koje su bile jako zarazne, ali i služile su u trenucima kada nestane internet konekcija.

Vjerovali ili ne, te igrice nisu bile instalirane bez razloga na vaša računala, a nedavno je objavljeno zbog čega su se nalazile u svakom računalu. Najbolje od svega je to što je previše očigledno, ali nikada nismo razmišljali o tome, piše N1.

Naime, namjena igrice Pasijans je zapravo Microsoftov pametan način da nauči ljude kako da koriste računalni miš, odnosno kako da prevlače i spuštaju ikone i dokumente u operativnom sustavu.

Razlog iza instalacije Mina je sličan. Ova strateška igra je dizajnirana da nauči nove korisnike, odnosno početnike da pravilno koristi desni i lijevi klik na mišu.

Učenje je puno zabavnije kada niste ni svjesni da učite, zar ne?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

U prometnoj nesreći smrtno stradala pješakinja

Ana Dujo - Novi Travnik

Novotravničanki Ani Dujo drugo mjesto na festivalu “Ja sam tvoj drug”