spot_img
spot_img
Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Završeno glasanje na izborima za Hrvatski sabor u dijaspori: Izuzetna izlaznost u Vitezu i cijeloj XI. izbornoj jedinici

Donosimo prve rezultate na izborima za Sabor RH s posebnim osvrtom na hrvatsku dijasporu, odnosno na Bosnu i Hercegovinu gdje se glasalo na šest lokacija. Među njima su Osnovna škola „Vitez“ u Vitezu, Franjevački međunarodni studentski centar u Sarajevu, Generalni konzulat RH u Banja Luci, Kampus Sveučilišta u Mostaru, HKC Sv. Franjo u Tuzli te Sportski kulturni centar u Orašju.

Izvještaji s terena pokazuju nikad veću izlaznost na većini glasačkih mjesta. Vitez se ističe s odličnom izlaznošću gdje su, osim lokalnih stanovnika, glasali i građani iz drugih dijelova Središnje Bosne. Uz Vitežane, na biračkim mjestima je bilo ponajviše Busovljaka. Međutim, Tuzla bilježi nešto slabiju izlaznost u usporedbi s ostalim lokacijama.

U XI. izbornoj jedinici posebno se istaknuo Radoje Vidović, lider Županijske organizacije HDZ BiH za Središnju Bosnu i zastupnik u prošlom sazivu, koji je imao realne šanse za ponovni izbor. Ostali kandidati su, prema predviđanjima, imali manje šanse za uspjeh.

Rezultati izbora očekuju se večeras do 23 sata, nakon čega će biti poznato koja će politička snaga predstavljati hrvatsku dijasporu u Hrvatskom saboru. S velikim iščekivanjem, birači i kandidati zajedno čekaju konačne rezultate koji će definirati politički pejzaž za sljedeće razdoblje.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti