spot_img
spot_imgspot_img
Nedjelja, 25 veljače, 2024

Zastupnički dom danas bira članova zajedničkih povjerenstava i parlamentarnih izaslanstava

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH trebao bi na sjednici zakazanoj za danas izabrati članove zajedničkih povjerenstava oba doma Parlamentarne skupštine BiH iz tog doma.

Riječ je o Zajedničkom povjerenstvu za obranu i sigurnost BiH, Zajedničkom povjerenstvu za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, Zajedničkom povjerenstvu za ekonomske reforme i razvoj, Zajedničkom povjerenstvu za europske integracije, Zajedničkom povjerenstvu za administrativne poslove i Zajedničko povjerenstvo za ljudska prava.

Dom naroda Državnog parlamenta je na posljednjoj sjednici izabrao izaslanike koji će, zajedno sa zastupnicima izabranim iz Zastupničkog doma, činiti navedena zajednička povjerenstva.

Na današnjoj sjednici trebali bi biti imenovani i članovi izaslanstava Parlamentarne skupštine BiH iz Zastupničkog doma.

Riječ je o izaslanstvima PSBiH u: Interparlamentarnoj skupini BiH u Interparlamentarnoj uniji (IPU); Parlamentarna skupština Vijeća Europe (PACE); Parlamentarna skupština Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS); Parlamentarna skupština Sjevernoatlantskog saveza (NATO).

Također će biti imenovani članovi izaslanstava PSBiH u Srednjoeuropskoj inicijativi (CEI); Parlamentarna skupština Mediterana (PAM), Parlamentarna skupština Unije za Mediteran (PSUzM) i Parlamentarna skupština Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (PSSEECP).

Na dnevnom redu trebao bi biti i Prijedlog odluke o imenovanju tajnika Zajedničke službe Tajništva Parlamentarne skupštine BiH, a za to je predložen Mirza Imamović, čije je imenovanje ranije podržao Dom naroda.

Pred zastupnicima će se naći i Prijedlog odluke o imenovanju članova Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, čiji je predlagač Zajednički kolegij oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Razmatranje Prijedloga odluke o imenovanju članova Povjerenstva za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, čiji je predlagatelj i Zajednički kolegij oba doma u planu je i Parlamentarna skupština BiH.

Također bi trebao biti razmatran i Prijedlog zaključka o osnivanju Privremenog zajedničkog povjerenstva oba doma Parlamentarne skupštine BiH radi provođenja procedure imenova

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM