spot_img
spot_img
Petak, 12 travnja, 2024

Zastupnici razmatraju dopune Zakona o obrani BiH

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine bi na sjednici zakazanoj za danas trebao bi razmatrati Prijedlog zakona o dopunama Zakona o obrani BiH, čiji je predlagač Dom naroda državnog parlamenta, sa zahtjevom za razmatranje po hitnom postupku.

Dom naroda je krajem siječnja, na priZastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine bi na sjednici zakazanoj za danas trebao bi razmatrati Prijedlog zakona o dopunama Zakona o obrani BiH, čiji je predlagač Dom naroda državnog parlamenta, sa zahtjevom za razmatranje po hitnom postupku.

Dom naroda je krajem siječnja, na prijedlog izaslanice Marine Pendeš, usvojio predloženi zakon.jedlog izaslanice Marine Pendeš, usvojio predloženi zakon.

Vijeće ministara BiH usvojilo je zakon, koji je predložilo Ministarstvo komunikacija i prometa radi prilagođavanja potrebama prakse i otklanjanja nedostataka uočenih u njegovoj dosadašnjoj primjeni.

Predloženi zakon usklađen je sa zahtjevima iz Protokola II Multilateralnog sporazuma o stvaranju Europske zajedničke zrakoplovne oblasti (ECAA) u pogledu naziva i organizacije djelatnosti.

Kako je ranije navedeno iz Vijeća ministara BiH, dopune zakona, između ostalog, osiguravaju pružanje usluga u zračnoj plovidbi na svim kontroliranim zračnim lukama u BiH, uključujući i zračne luke osnovane nakon stupanja na snagu Zakona.

Zastupnici bi trebali razmatrati i principe Prijedloga zakona o Vrhovnom sudu BiH, koji je predložio poslanik Denis Zvizdić, te Prijedloga zakona o dopuni Zakona o strancima, čiji je predlagač zastupnik Nihad Omerović.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo se naći nekoliko izvješća, informacija, kao i zastupničkih inicijativa.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti