- Marketing -
Subota, 27 studenoga, 2021

ZAPOČEO PROJEKT ENERGETSKE UČINKOVITOSTI U OŠ “BUSOVAČA”

Pročitajte i ovo

Raspored radarskih kontrola u ŽSB – petak, 26.11.’21.

Raspored najavljenih kontrola brzine kretanja vozila je informativnog karaktera. Osim ovih, rade se i nenajavljene kontrole, posebno na mjestima...

Broj zaposlenih u FBiH za sedam dana porastao za 504

Broj zaposlenih u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH), prema prebivalištu zaposlenika, 22. studenog ove godine bio je 533.429 i...

Busovača domaćin 2. turnira Lige mladih za juniorke

U četvrtak, 25.11.sa početkom u 12 sati odigrat će se 2. turnir Lige mladih za juniorke gdje će naša...
Osnovna škola “Busovača” je uključena u projekt energetske učinkovitosti pod nazivom “Pokretanje okolišnog financiranja u svrhu nisko-karbonskog urbanog razvoja”. Ovaj ESCO projekt podizanja energetske učinkovitosti zgrada vrijedan je ukupno 1.323.093 KM i veoma smo ponosni što je i OŠ “Busovača” dio njega. Projekt realiziraju Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB i Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP). Osim naše škole, u projekt su uključene i SŠ “Busovača”, OŠ “Kalibunar” u Travniku i Policijska postaja Vitez.

Konkretno u OŠ “Busovača”, zamijenit će se kotlovi za grijanje te će sustav grijanja biti na pelet umjesto dosadašnjeg grijanja na ugalj. Postavit će se izolacija i fasada te zamijeniti preostala dotrajala stolarija zbog koje se gubila energija. Ovim će se riješiti dugogodišnja briga zbog grijanja jer škola nije grijana vikendom, početkom tjedna bi bila hladnija nego inače, smanjili bi se troškovi energenata, a ono što je veoma bitno, naša škola, koja je u centru grada, neće više biti izvor zagađenja okoliša zbog dima i pepela. Planiramo i uređenje školskog dvorišta i prostora sa stražnje strane škole kojima je doista vrijeme za uređenje.

Sve ovo će učiniti OŠ “Busovača” udobnijom za boravak i u zimskom periodu, a naši učenici i djelatnici će biti zadovoljni.

Ovim putem, želimo se zahvaliti svim odgovornim ljudima koji su uključeni u realiziranje ovog projekta, a posebno ministrici financija KSB, gđi Mirjani Plavčić, ministru obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB, gdinu Bojanu Domiću kao i predsjedniku Federacije BiH, gdinu Marinku Čavari.

Iskreno se nadamo da će ovaj projekt biti primjer i drugima kako poboljšati energetsku učinkovitost, a samim tim smanjiti i štetne posljedice za okoliš te učiniti našu sredinu ugodnijom za život, stoji u objavi OŠ Busovača.

- Marketing -
- Marketing -

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Večeras počinje manifestacija “Božić u Busovači”

❄ Sve je spremno za početak manifestacije „Božić u Busovači“ koja će zasigurno uljepšati početak Adventa i ove blagdanske...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo