spot_img
Petak, 8 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

‘Zapaljen i polomljen kip Blažene Djevice Marije poruka netrpeljivosti, ali i kap koja prelijeva čašu’

“Ovaj grad je već odavno izgubio multikonfesionalni i multinacionalni duh koji se želi predstaviti međunarodnoj javnosti. Ako lokalna vlast i druge institucije nisu u stanju zaštiti svoje građane o kojima su dužni voditi brigu, znati ćemo mi”, poručuje se u priopćenju Mladeži HDZ-a BiH.

Na groblju Betanija u istoimenoj sarajevskoj četvrti jučer se dogodio još jedan u nizu napada na katoličke objekte i spomenike hrvatskog naroda. Redovnice Družbe Kćeri Božje ljubavi posvjedočile su kako je polomljen i zapaljen kip Blažene Djevice Marije, razbacano smeće i svijeće te su paljeni predmeti na još nekoliko mjesta, priopćeno je iz Mladeži HDZ-a BiH.

“Nažalost, kažu kako su i ranije imale problema oko groblja, samog prilaza te uništenih i oštećenih grobova i spomenika.

Gdje su nadležne institucije i što su učinile od posljednjih napada i skrnavljenja katoličkih objekata? Gdje je gradonačelnica, koja preko noći postavlja spomenike, da zaštiti katolička obilježja i Hrvate koji žive u glavnom gradu?

Ovakvi napadi, od kojih nijedan do sada nije rasvijetljen, šalju poruku vjerske netrpeljivosti i rušenja suživota u glavnom gradu kojeg je, nažalost, sve manje. Tko je odgovaran za to?”, navodi se u priopćenju Mladeži HDZ-a BiH.

“Nema potrebe za upornim zavaravanjem i mitologizacijom sadašnjeg Sarajeva. Ovaj grad je već odavno izgubio multikonfesionalni i multinacionalni duh koji se želi predstaviti međunarodnoj javnosti. Ako lokalna vlast i druge institucije nisu u stanju zaštiti svoje građane o kojima su dužni voditi brigu, znati ćemo mi.

Progon našeg naroda, naše vjere i sustavno gaženje našeg identiteta NEĆE PROĆI!”, poručuju u priopćenju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM