spot_img
Subota, 2 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Zanimljiv književni događaj koji je zadivio ljubitelje pisane riječi u Vitezu

Književnici sudionici programa razgovarali su s nazočnima, čitali svoje pjesme i odgovarali na brojna pitanja

Lijepoj, zanimljivoj i tradicionalnoj kulturnoj manifestaciji Humski dani poezije domaćin je ove godine bio Vitez. Riječ je o književno-pjesničkom susretu sa srednjoškolcima književnika i pjesnika, članova Društva Hrvatskih književnika Herceg Bosne koje je u utorak održano u Vitezu u amfiteatru Etno sela Čardaci, piše Večernji list.

Zanimljiv događaj

Ovaj zanimljivi književni događaj i lijepi ugođaj koji iz godine u godinu sve više plijeni pozornost javnosti pokazao se zanimljivim i viteškim srednjoškolcima, njihovim profesorima, ali i drugim građanima Viteza, ljubiteljima lijepe pisane riječi.

Uime domaćina, učenike i nazočne građane i ugledne goste, književnike i pjesnike, riječima dobrodošlice pozdravio je profesor Vatroslav Matić. To je učinio i ugledni član Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, poznati i vrijedni djelatnik u Matici hrvatskoj, Hrvatskom kulturnom društvu Napredak, urednik i recenzent u biblioteci (P)ogledi, te autor brojnih i rado čitanih članaka filozofsko-esejističkog usmjerenja profesor Ivan Sivrić. U svom obraćanju Sivrić je iskazao zadovoljstvo što se ova ugledna kulturna manifestacija održava u Vitezu te istaknuo nekoliko vrijednih književnih aktivnosti DHK Herceg Bosna, posebno apostrofirajući Humske dane poezije, Šimićeve susrete, Ikavski skup i druge

Ovom prilikom gosti viteških srednjoškolaca i drugih građana poštovatelja lijepe pisane riječi članova DHK HB bili su: Sonja Jurić, Ivica Budulica Strikan, Željko Kocaj, Srećko Marijanović, Anto Marinčić, Dragan Mučibabić, Anto Stanić, Marko Tokić, Anto Zirdum i Ivan Sivrić.

Pjesnički prvijenci

Razgovarali su s nazočnima, čitali svoje pjesme, odgovarali na pitanja…, a i pojedini učenici pjesnicima su se predstavili svojim pjesničkim pokušajima i prvijencima. Ovogodišnje Humske večeri poezije okupile su tako na jednom mjestu one istinske zaljubljenike u riječ i knjigu koji zajedno šire ljubav prema književnosti. Nakon Viteza karavana Humskih dana preselila se u Mostar.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM