spot_img
spot_img
Subota, 13 travnja, 2024

Zamjenik Galić sa članovima izaslanstva Zapovjedništva Vojske SAD za Europu i Ureda ministra obrane SAD

Zamjenik ministra obrane BiH Slaven Galić zajedno sa drugim članovima izaslanstva MO BiH, ugostio je 20. veljače 2024. godine izaslanstvo Zapovjedništva Vojske Sjedinjenih Američkih Država za Europu (USEUCOM) i Ureda ministra obrane SAD (OSD), predvođeno brigadnim generalom Chrisom McKinneyom i direktorom za europsku politiku, Središnju i Južnu Europu (OSD) Altonom Bulandom.

Brigadni general McKinney prenio je pozdrave ministra obrane SAD-a Lojda Ostina i njegovog zamjenika. „Smatrali smo da nam je BiH prva zemlja koja treba biti prioritet našeg posjeta. SAD pomno prate sigurnosno okruženje u BiH. Ostajemo predani svim narodima u BiH i poštovanju Daytonskog mirovnog sporazuma,“ poručio je McKinney. Također je pozdravio sve napore koje BiH ulaže u očuvanje mira i stabilnosti u BiH. Obećao je potporu Oružanim snagama BiH u opremanju i obuci, te bh. putu ka europskim i euroatlantskim integracijama. Također je izrazio nadu za nastavkom zajedničkih vježbi, suradnje na programima Vojske SAD-a i OS BiH (Mil to Mil), uspješne suradnje s Nacionalnom gardom Maryland i USEUCOM-om.

Direktor za europsku politiku, Središnju i Južnu Europu (OSD) gospodin Alton Buland je naglasio da SAD podržavaju sve reforme koje su do sada učinjene u BiH. Naglasio je da, pored svih sukoba u svijetu, SAD podržavaju održivost rada bh. institucija i da su SAD posvećene jedinstvenoj Bosni i Hercegovini i jedinstvenim Oružanim snagama BiH te također obećao nastavak potpore.

Galić se zahvalio na širokom spektru pomoći koju SAD upućuju BiH. „Drago mi je što se briga o Oružanim snagama BiH nastavlja i do danas. Važno nam je nazočnost Vojske SAD-a u BiH, jer je suradnja s SAD-om jako važna za našu zemlju, a sudjelovanje vaših vojnika na vježbama ima i politički i praktični karakter,“ rekao je Galić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti