spot_img
spot_img
Petak, 12 travnja, 2024

Za 24 sata u FBiH testirano 329 osoba, potvrđena 23 pozitivna slučaja

Gradovi s najviše potvrđenih slučajeva su Čitluk 71, Mostar 56, Tuzla i Sarajevo s po 48, te Široki Brijeg s 43 slučaja.

Član Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva i šef Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo FBiH Sanjin Musa priopćio je danas da je u Federaciji BiH u protekla 24 sata na koronavirus testirano 329 osoba, a među njima je bilo 23 nova potvrđena slučaja.

Musa je dodao da je u Federaciji BiH ukupno testiranih na koronavirus 5.320 osoba, od čega je potvrđenih slučajeva bilo 525. Prema spolnoj strukturi, žene su činile 54 posto, a muškarci 46 posto.

Gradovi s najviše potvrđenih slučajeva su Čitluk 71, Mostar 56, Tuzla i Sarajevo s po 48, te Široki Brijeg s 43 slučaja.

”Što se tiče zdravstvenog stanja pacijenata, trenutno je u FBiH hospitalizirano 65 pacijenta pozitivnih na Covid-19, a šest pacijenata je na respiratoru”, naveo je Musa.

Zaključno s današnjim danom, kako je dodao, u Federaciji BiH imamo 29 oporavljenih pacijenata, a narednih dana se očekuje i dalje povećanje ovog broja jer je dosta pacijenta kojima ističe period izolacije.

Od 22 potvrđena smrtna ishoda u Federaciji BiH podjednaka je zastupljenost oba spola, a što se tiče starosne strukture 64 posto pacijenata bilo je u dobi preko 65 godina.

Musa je ponovno apelirao na građane da se pridržavaju mjera socijalne distance, da izbjegavaju okupljanja, što je važno spomenuti u i ovom blagdanskom razdoblju. (Bljesak)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti