spot_img
spot_imgspot_img
Srijeda, 28 veljače, 2024

WDG promet nastavlja iskazivati iskrene namjere: Bivšim radnicima Vitezita uplatili jednokratnu novčanu pomoć

Kako portal viteški.ba saznaje od bivših, obespravljenih radnika Poslovnog sustava Vitezit, tijekom današnjeg dana veliki dio njih kontaktirali su ovlašteni predstavnici poduzeća WDG promet d.o.o. Zagreb kako bi im isplatili simboličnu novčanu naknadu.

Doznajemo da je jedan od povoda skorašnje nastupanje blagdana te kako kupac imovine PS Vitezit- u stečaju i na ovaj način želi pokazati svoju spremnost za dobronamjerno ulaganju u Vitez i BiH te vrlo jasno, nedvosmisleno želi reći da bez ljudskog kapitala, bez radnika, onih koji su gradili Vitezit i koji će ga izdići nema stabilne firme što je zasigurno i vizija novih vlasnika dijela imovine koja je unovčena na međunarodnom natječaju.

Iako je riječ o, kako će neki skromno reći, simboličnoj potpori, od bivših radnika se doznaje kako ih je kontaktirao više od stotinu (100) te da je za ovu vrstu pomoći izdvojeno više tisuća konvertibilnih maraka.

„U ovim teškim vremenima, poskupljenjima i vremenu kada smo ostavljeni na cesti svaka pomoć je dobrodošla. Ovdje vidimo iskrenu želju novih investitora, koji je, unatoč brojnim preprekama odlučio svoj novac dati nama i solidarizirati se s nama“, rekao je jedan od bivših radnika čiji je identitet poznat redakciji, a dodao je da ih nitko od predstavnika vlasti ili drugih državnih tijela nije primio od kada su, zbog otvaranja stečaja ostali bez zaposlenja.

Provjeravajući ovu informaciju potvrđeno nam je kako su predstavnici WDG prometa d.o.o. iz Porezne uprave FBiH dobili popis djelatnika koji su 19.11.2019. bili prijavljeni kao osiguranici PS Vitezit, dakle uoči otvorenja stečaja te kako je upravo po tome popisu i vršena isplata sredstava.

Da je cijeli stečajni postupak, koji je inače jedan od najsloženijih u BiH, a vođen je teškim okolnostima, u potpunosti okončan, te da je WDG promet uveden u posjed bivši radnici bi već dobili svoje zarađene plaće kroz diobu višemilijunskih uplaćenih sredstava. No, kako je stečajni sudac Ivo Žabić odbio izdati rješenje o dosudi, iako je predstavnik Vlade FBiH Zlatan Bilanović glasovao za međunarodnu prodaju imovine i dalje traje saga te se čeka konačno rješenje kako bi povjeritelji bili namireni, a poduzeće dobilo novu, posljednju šansu za razvitak, piše Viteški.ba.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM