Vlada SBŽ: Dodatno usuglašavanje o Prijedlogu zakona o turističkim zajednicama

0
40
Prijedlog zakona o turističkim zajednicama u Srednjobosanskoj županiji (SBŽ) povučen je s dnevnog reda današnje sjednice županijske vlade, jer je zatraženo dodatno usuglašavanje u vezi s određenim zakonskim odredbama.

Premijer SBŽ-a Tahir Lendo (SDA) kazao je novinarima da je zatraženo dodatno usuglašavanje za članove zakona koji definiraju formiranje turističkih zajednica na lokalnoj razini, prenosi Fena.

– Iako je provedena javna rasprava, javila su se dodatna pitanja oko nadležnosti vijeća i načelnika i formiranja turističkih zajednica na lokalnom nivou. Dakle, treba nam još jedan tjedan da se to usuglasi, da iščistimo zakon i da on može ići dalje u proceduru – kazao je Lendo.

Zakon je povučen s dnevnog reda na zahtjev ministra obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Bojana Domića (HDZ BiH) koji je kao jedna od razloga naveo mišljenje iz Ureda za zakonodavstvo da materijal nije usklađen s određenom metodologijom izrade.

– Bilo je, također, određenih točaka za koje smo smatrali da Ministarstvo gospodarstva treba iskomunicirati i s Turističkom zajednicom i s drugim akterima. Jedna dio javnih prihoda će se usmjeravati na tu djelatnost i željeli smo da zakon prođe dodatnu raspravu kako bismo dobili što kvalitetnije rješenje za turizam – istaknuo je Domić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.