spot_img
spot_imgspot_img
Subota, 24 veljače, 2024

Vitez: Počeo sajam knjige, lijepe riječi i književne povijesti BiH

Sajam knjige koji je danas otvoren u Franšiznom centru Vitez prvi je u nizu događaja iz bogatog programa novopokrenutog književnog festivala “Lašvanski knjižarij – festival riječi”.

Na sajmu knjige svoje naslove su izložili: Synops, Buybook, University Press, Rabic, Connectum, Dobra knjiga, Vrijeme (BiH) te Fraktura i Školska knjiga iz Hrvatske.

Prvog dana “Lašvanskog knjižarija” na Tvrđavi Stari grad Travnik bit će izvedena predstava “Nobelovac i Travnik”, nastala s namjerom da se na teatarski način prikaže životni i literarni odnos Ive Andrića i Travnika.

Zavičajni muzej Travnik je okupio mali pozorišni ansambl sačinjen od glumaca iz Travnika, a predstavu je režirao Goran Damjanac.

Prvi festivalski dan bit će završen okruglim stolom “Naslijeđe Ive Andrića – danas i sutra” na kojem će govoriti Ivan Lovrenović, Josip Mlakić, Svetislav Basara, fra Ivan Nujić.

U narednim danima Festivala bit će upriličeni programi posvećeni stvaralaštvu književnika iz Viteza Marka Martinovića Cara, te pjesniku i profesoru Ivi Totiću, također iz Viteza.

Na “Lašvanskom knjižariju” bit će održano i predstavljanje izdanja “Iz Bosne Srebrene – II kolo” posvećenog franjevačkoj književnosti u BiH, a predstavljači su Ivan Lovrenović, Nebojša Lujanović te fra Marko Karamatić.

“Lašvanski knjižarij- festival riječi” bit će zatvoren 24. rujna razgovorom o Bosni pod nazivom “Bosna kao poetska (u)topija”.

Organizatori novog književnog festivala na kulturnoj mapi Bosne i Hercegovine su Udruga za humani i održivi razvoj “Klik” sa sjedištem u Dolcu na Lašvi, u partnerstvu s Udrugom “KulturANTI” iz Sarajeva. (Drukčiji radio)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM