VIDEO: Uragan Dorian uništio više od 13.000 domova

0
70
Uragan Dorian pogodio je otoke Great Abaco i Grand Bahame rano u ponedjeljak pri čemu je skidao krovove, rušio stabla, prevrtao automobile i uništavao električne vodove, dok poplave prijete kućama.

Prognozirano je da će druga najjača oluja na Atlantiku u novijoj povijesti pogađati arhipelag tijekom dana, a kasnije krenuti prema istočnoj američkoj obali gdje su vlasti naredile evakuaciju milijun ljudi iz Floride, Sjeverne Karoline i Georgije.

Sporo kretajuća oluja pete kategorije srušila je drveća na otocima na Bahamima, a zasad nema informacija o žrtvama.

Vjetrovi koji pušu do 322 kilometara na sat uništili su ili oštetili više od 13.000 domova, navode iz Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Uragan Dorian zastao je oko pet ujutro na otoku Grand Bahama krećući se brzinom od dva kilometra na sat. Udaljen je oko 200 kilometara od obale Floride.

Dijelovi okruga Palm Beach, trećeg najgušće naseljenog okruga i područja Trumpova odmarališta Mar-a-Lago morali su se evakuirati, dok su ostali okruzi najavili dobrovoljne evakuacije.

“Čini se da bi mogao biti veći od svih njih”, rekao je Trump tijekom brifinga s Federalnom agencijom za upravljanje u hitnim situacijama (FEMA).

Dalje na sjeveru je guverner Sjeverne Karoline Henry McMaster u ponedjeljak naredio obvezne evakuacije za dijelove osam obalnih okruga.

“Uragan će se opasno približavati istočnoj obali Floride od ponedjeljka do utorka navečer”, objavili su iz Nacionalnog centra za uragane.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.