spot_img

Velika i odlična vijest iz Googlea

Iako Googleova računala nisu toliko popularna kao ona koja rade na Windowsima ili Macovi, mnogi za posao i školu često koriste upravo Chromebookove.

Prijenosnici koji rade na Googleovom operativnom sustavu najčešće su jeftiniji od konkurenata, za dobre performanse nije im potreban snažan hardver te imaju izdržljive baterije.

Tom popisu pozitivnih stvari oko Chromebook računala sada treba dodati još jednu – jako dugu podršku Googlea. U sklopu novih pravila oko podrške Chromebookovima, Google će omogućiti sigurnosne patcheve i softverske nadogradnje za ova računala u razdoblju od čak deset godina.

Kao jedan od razloga za to, naglašavaju na ZDnetu, jest što žele da njihovi uređaji ostanu dugoročno cjenovno povoljni (dakle, korisnici i obrazovne ustanove neće ih morati mijenjati nakon pet ili sedam godina), ali time žele dati svoj doprinos smanjenju elektroničkog otpada, prenosi Zimo.hr.

Iako nova politika podrške u trajanju od deset godina počinje 2024., iz Googlea kažu kako će produljenje podrške i automatske nadogradnje u trajanju od jednog desetljeća dobiti Chromebookovi proizvedeni od 2021. godine nadalje tako da će ih se sigurno moći koristiti i početkom sljedećeg desetljeća.

Na Mirroru naglašavaju kako su, s nekim modelima koji na britanskom tržištu ionako stoje ispod 100 funti, Chromebookovi među najpovoljnijim prijenosnicima, omogućavajući pristup webu, streamu videa i korištenju osnovnih zadataka korištenjem ChromeOS-a. S dužim vremenom podrške, to znači da ćete uštedjeti još više novaca jer nećete morati nadograđivati svoja računala tako brzo, komentirali su na toj stranici.

Iz Googlea ipak napominju kako ove promjene i produljenje podrške moraju koordinirati i sa svojim partnerima kako bi oni tome prilagodili svoj hardver. Prema izvorima povezanim s Googleom, očekuje se kako će svi partneri surađivati s ovom kompanijom kako bi omogućili da i njihov hardver prati ambicije o desetogodišnjem radnom vijeku Chromebookova, čime će Chromebookovi postati jedna od najboljih dugoročnih investicija, barem kada su računala u pitanju, prenio je Zimo.hr.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti