spot_img
spot_img
Petak, 12 travnja, 2024

Velika akcija FUP-a, uhićeno i ispitano više osoba

Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, realizirali operativno taktičku akciju kodnog naziva “Hum” na području Mostara i Tomislavgrada.

Akcija je provedena vezano za dokumentiranje kaznenog djela “Organizirani kriminal” u vezi s kaznenim djelom ubojstvo u pokušaju, te kaznenim djelima “Izazivanje opće opasnosti”, “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”, “Neovlašteno nabavljanje, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje”, Kaznenog zakona Federacije BiH.

Ovom istragom zadokumentirana je organizirana kriminalna grupa na čelu s osobom inicijala S.Đ koja se dovodi u vezu s izvršenjem naprijed navedenih kaznenih djela, na način da je ista s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi i drugih oblika koristi u određenom vremenskom razdoblju izvršila pokušaj ubojstva, te oštećenje tuđe stvari kao i izazivanje opće opasnosti koristeći improvizirane eksplozivne naprave.

Vezano za navedeno, u sklopu današnje operativne akcije policijski službenici Federalne uprave policije su postupajući po naredbi Županijskog suda u Mostaru, izvršili više pretresa na području Mostara i Tomislavgrada, te su tom prilikom slobode lišene osobe inicijala S.Đ. (1978) iz Tomislavgrada i I.V. (1960) iz Mostara, dok su osobe A.F (1991) i A.Š. (1987) iz Mostara ispitane, a koja se nalaze na izdržavanju kazne po drugom osnovu.

Prilikom pretresa pokretne i nepokretne imovine koju koriste osumnjičene osobe pronađeno je oružje, praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, te drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem spomenutih kaznenih djela.

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru u zakonskom roku biti predane u daljnju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti