spot_img
spot_img
Petak, 19 travnja, 2024

Veleposlanica Izraela istaknula podršku Draganu Čoviću u realizaciji poboljšane energetske neovisnosti BiH

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović održao je danas u Domu HDZ-a BiH u Mostaru sastanak s veleposlanicom Države Izrael pri Bosni i Hercegovini Nj. E. Galit Peleg.

Dužnosnici su razgovarali o aktualnim političkim prilikama u Bosni i Hercegovini kao i energetskoj diverzifikaciji BiH. Razgovarano je i o ekonomskoj suradnji između dvije države te podršci Izraelu u obrani od terorističkih napada Hamasa.

Predsjednik Čović tom je prilikom istaknuo aktualnu političku situaciju u BiH, naglašavajući važnost stabilnog političkog dijaloga i značajnih iskoraka na europskom putu. Kazao je kako je, u svjetlu rastuće potrebe za energetskom diverzifikacijom, nužno osigurati potrebne pomake na realizaciji projekta Južne plinske interkonekcije koji je strateški projekt za energetsku neovisnost BiH i sve žitelje koji će biti izravni korisnici usluga navedenog plinovoda.

Veleposlanica Države Izrael istaknula je podršku predsjedniku Čoviću u realizaciji poboljšane energetske neovisnosti Bosne i Hercegovine, kao i očekivanje za nastavkom ekonomske suradnje i odličnog odnosa dva prijateljska naroda.

Osobito je istaknuo potporu hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini koji čvrsto stoji uz Izrael i podržava njegovo pravo u obrani od terorističkih napada. Predsjednik Čović izrazio je nadu za što skorijim okončanjem oružanog sukoba i osiguravanjem prijeko potrebnog mira.

Na osnovu pogledanih isječaka iz filma koji prikazuju stradanja koje su počinili teroristi Hamasa, predsjednik je izrazio svoje suosjećanje prema potrebi Izraela da zaštiti svoje građane od vladavine terorista Hamasa.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM