Uskoro počinje “BOŽIĆ U BUSOVAČI 2019.” !

0
120
Zadovoljstvo nam je najaviti „Božić u Busovači 2019.“, koji će se održati od 1. do 31. prosinca uz bogat kulturno – zabavni program, u organizaciji OO HDZ –a BIH Busovača u suradnji  s udrugom “Mladi zajedno”, udrugom “Uzor”, te mnoštvom predstavnika ustanova, institucija i gospodarstvenika.

Koordinatorica projekta  Suzana Krišto istaknula je kako je ove godine, uz potporu dužnosnika HDZ-a BiH, osmišljen bogatiji program projekta ”Božić u Busovači 2019.”, zahvaljujući idejama i suradnji vrijedne mladeži i članica zajednice žena “KKK”, čije  su božićne   humanitarne akcije  počele prije nekih šest godina (što se prvenstveno odnosi na Božićni sajam i čajanke  ispred crkve svetog Ante).

„Projekt „Božić u Busovači“ osmišljen je kao promocija potencijala Busovače i svih njegovih stanovnika uz očuvanje hrvatske kulture, tradicije i običaja općine Busovača  te poticanje druženja, zajedništva i zbližavanja u blagdanskom ozračju u susret radosti Božića. Sve ovo što smo organizirali, organizirali smo zahvaljujući našim ljudima u Busovači. Zbog te topline, žari, ljubavi, pozitivne energije, motiviranosti utkane u svaku ideju čime smo za sobom povukli i brojne članove obitelji i prijatelje,  tople duše busovačke, širom otvorenih vrata, mi smo ovo u Busovači napravili”, istaknula je koordinatorica projekta Suzana Krišto.

“Puno je bogatijih gradova i mnogoljudnijih u ŽSB, ali mi smo jedni od rijetkih koji održavaju zajednička druženja tijekom cijelog Adventa, jer božićnim ozračjem vraćamo i optimizam u naš grad. Pozivam  sve ljude dobre volje da dođu posjetiti naše događaje, da uživamo u blagdanskom ozračju  ali i u ovom vremenu priprave za Božić da osjete i radost darivanja, te sukladno  svojim mogućnostima, pomognu svojim sugrađanima, a pogotovo samcima, višečlanim obiteljima,  starijim i bolesnim osobama“, dodala je koordinatorica Krišto.

Molimo za razumijevanje i strpljenje zbog prometne regulacije za vrijeme trajanja Bozica u Busovaci.

Želimo govoriti djelima, jer oni govore više od riječi.

Božić  je ipak vrijeme darivanja, suosjećanja i međuljudske topline, a manifestacija “Božić u Busovači “nije zaboravila najpotrebitije članove našeg društva.

Već šestu godinu zaredom u organizaciji Zajednice žena HDZ-a BiH “Kraljica Katarina Kosača” organiziramo Božićni sajam. Sajam je prodajno-humanitarnog karaktera, jer prihod od prodaje na sajmu, članice Temeljnih ogranaka ZŽ KKK odvoje za najpotrebitije. Iako smo ograničeni s kapacitetom, ove godine smo pružili priliku i samostalnim izlagačima iz susjednih općina koji su se prijavili i izrazili želju za sudjelovanjem.

Projekt “Božić u Busovači 2019.”, dokaz je da se s malo dobre volje i puno truda može napraviti mnogo toga.  Busovljaci su udruženim snagama svoj grad ove godine smjestili uz rame svjetskih metropola.

Ovogodišnji busovački projekt “Božić u Busovači” , započet će 1. prosinca i trajati do Božića, a poseban naglasak bit će stavljen na kulturne događaje uz nastup naših domaćih umjetnika i talenata, koji će Busovljake i naše goste uvesti u blagdansko raspoloženje i iščekivanje Božića.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.