spot_img
spot_img
Subota, 15 lipnja, 2024

Uposlenici JU Bolnice za plućne bolesti i TBC Travnik usavršavali znanje u jednom od najvećih onkoloških centara u Europi

Uposlenici JU Bolnice za plućne bolesti i TBC Travnik u proteklom periodu boravili su na Institutu za tumore ”Dino Amadori”, jednom od najvećih onkoloških centara u Europi, koji je smješten u gradu Meldola u Italiji.

U posjeti su učestvovali Ekipa medicinskog osoblja: Leko Hadžalić Samra, specijalista onkologije i radioterapije, Alijagić Mersiha i Hamzić Eldar, specijalizanti onkologije i radioterapije, Željka Matković, glavna sestra onkološkog odjela. Vrijedno je istaknuti da je prim. dr. Emir Abdulović, direktor travničke bolnice, najavio našoj Agenciji kako će u narednom periodu biti organizovana uzvratna posjeta prijatelja iz Italije Travniku, što znači da će saradnja sa jednim od najprestižnijih evropskih centara biti nastavljena i dodatno unaprijeđena.

”S nama su na institutu boravili i Hamdija Mlinarević, specijalista ginekolog, direktor DZ Donji Vakuf i prevodioc talijanskog jezika Naida Mlinarević. Posjeta je organizovana od strane općine Meldola i općine Donji Vakuf obzirom da su oni već drugu deceniju pobratimljeni gradovi koji i na ovaj način žele da učvrste i razvijaju svoju saradnju. U ovom periodu upoznali smo se sa radom instituta, prisustvovali edukativnim predavanjima od strane vrsnih onkologa, razmijenili iskustva te stekli neka nova saznanja. Ova posjeta je sigurno otvorila vrata budućoj i uspješnoj saradnji između naše bolnice i ovog Instituta što će u donijeti veliki benefit nama, našoj bolnici, našem gradu, našem kantonu, a najviše našim pacijentima.” rekla je u izjavi za portal travnicki.info dr. Samra Leko Hadžalić, specijalista onkologije i radioterapije.

Izvor: Travnicki.info

1 KOMENTAR

  1. Wow, awesome blog layout! How lengthy have you ever been blogging
    for? you made running a blog glance easy.

    The entire glance of your web site is excellent, let alone the content material!

    You can see similar here najlepszy sklep

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti