spot_img
Srijeda, 6 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Uposlenici JU Bolnice za plućne bolesti i TBC Travnik usavršavali znanje u jednom od najvećih onkoloških centara u Europi

Uposlenici JU Bolnice za plućne bolesti i TBC Travnik u proteklom periodu boravili su na Institutu za tumore ”Dino Amadori”, jednom od najvećih onkoloških centara u Europi, koji je smješten u gradu Meldola u Italiji.

U posjeti su učestvovali Ekipa medicinskog osoblja: Leko Hadžalić Samra, specijalista onkologije i radioterapije, Alijagić Mersiha i Hamzić Eldar, specijalizanti onkologije i radioterapije, Željka Matković, glavna sestra onkološkog odjela. Vrijedno je istaknuti da je prim. dr. Emir Abdulović, direktor travničke bolnice, najavio našoj Agenciji kako će u narednom periodu biti organizovana uzvratna posjeta prijatelja iz Italije Travniku, što znači da će saradnja sa jednim od najprestižnijih evropskih centara biti nastavljena i dodatno unaprijeđena.

”S nama su na institutu boravili i Hamdija Mlinarević, specijalista ginekolog, direktor DZ Donji Vakuf i prevodioc talijanskog jezika Naida Mlinarević. Posjeta je organizovana od strane općine Meldola i općine Donji Vakuf obzirom da su oni već drugu deceniju pobratimljeni gradovi koji i na ovaj način žele da učvrste i razvijaju svoju saradnju. U ovom periodu upoznali smo se sa radom instituta, prisustvovali edukativnim predavanjima od strane vrsnih onkologa, razmijenili iskustva te stekli neka nova saznanja. Ova posjeta je sigurno otvorila vrata budućoj i uspješnoj saradnji između naše bolnice i ovog Instituta što će u donijeti veliki benefit nama, našoj bolnici, našem gradu, našem kantonu, a najviše našim pacijentima.” rekla je u izjavi za portal travnicki.info dr. Samra Leko Hadžalić, specijalista onkologije i radioterapije.

Izvor: Travnicki.info

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM