Subota, 26 studenoga, 2022

Uhvaćen nasilni Zeničanin: Brutalno pretukao ženu i oteo joj vozilo, u kući popio esenciju

Pročitajte i ovo

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u suradnji s kolegama iz Hercegovine, rasvijetlili su drsko razbojništvo koje se dogodilo 18. oktobra u 16.35 sati u ulici Zmaja od Bosne, na petlji Blatuša kod Zenice.

Utvrđeno je da iza svega stoji M. N. (49) iz Zenice.

Zeničanin se sumnjiči da je spomenutog dana upotrebom fizičke snage i podesnog predmeta nanio teške povrede 57-godišnjoj K. Z., nakon čega je oteo njenu torbicu s ličnim stvarima i vozilo Škoda, vlasništvo firme “Bauerfeind”, a koje je koristila oštećena.

Locirano vozilo

Pripadnici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su, radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela, došli do saznanja da se osumnjičeni sa spornim vozilom nakon izvršenja krivičnog djela, uputio na područje općine Prozor-Rama.

Izvršenim provjerama na području navedene općine 20. oktobra locirano je ukradeno vozilo te je specijalnim vozilom prevezeno na parking prostor Policijske stanice Prozor-Rama.

Uspješnom suradnjom zeničkih policajaca i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, kao i nadležnih tužilaštava, na području općine Prozor-Rama, 8. novembra realizirana je naredba za pretres kuće, pomoćnih objekata i pronađenog vozila koje je koristio osumnjičeni, a sve u cilju lociranja i hapšenja M. N., te pronalaska i oduzimanja predmeta i tragova koji se mogu koristiti u krivičnom postupku.

Prilikom vršenja pretresa porodične kuće osumnjičenog, osumnjičeni je pronađen u teškom zdravstvenom stanju zbog ispijanja tekućine esencije te je nakon pružene prve pomoći, medicinskim vozilom prevezen u Dom zdravlja Prozor-Rama a nakon toga u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar na daljnji medicinski tretman.

Pretres kuće

“Pretresom kuće, pomoćnih objekata i vozila Škoda, pronađeni su predmeti i tragovi koji će nakon vještačenja, biti korišteni kao dokazni materijal u krivičnom postupku. Službenim vozilom Kantonalne bolnice Zenica, osumnjičeni je 14. novembra pod policijskom pratnjom prevezen iz Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru u Kantonalnu bolnicu Zenica, te je smješten na Odjel psihijatrije, pod nadzorom pripadnika Policijske stanice Crkvice, o čemu je obaviješten i postupajući kantonalni tužilac. Po okončanju liječenja osumnjičeni će biti uhapšen i uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu razbojništvo, predati postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona”, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Foto: Lakša prometna nezgoda na Brnjacima

Danas oko 16:20 sati na Brnjacima (općina Kiseljak) dogodila se lakša prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala dva vozila. Čitatelji...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo