spot_img
spot_img
Utorak, 16 travnja, 2024

Uhićena Vitežanka koja je skrivala heroin u grudnjaku

Službenici Odjela kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB Travnik su u užem gradskom području Travnika, na osnovu već pribavljenih saznanja, izvršili zaustavljanje i kontrolu vozila marke „VW-Polo“, zbog sumnje da se vozač i suputnici u vozilu mogu dovesti u vezi s krivičnim djelima zloupotrebe opojne droge.

Izvršenim pretresom osoba i vozila pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je u pitanju opojna droga heroin i speed. Pretresom osobe A.T. (1982.) iz Viteza, u grudnjaku je pronađeno 5 aluminijskih pakovanja s materijom za koju se sumnja da se radi o heroinu, a pretresom vozila kojim je upravljao njen suprug Z.Đ. (1984.) godine iz Zenice, pronađeno je pvc pakovanje s oko 10 grama materija, za koju se također pretpostavlja da je u pitanju heroin. U vozilu je pronađena i kutijica s manjom količinom materije koja izgledom asocira na drogu speed, te određena količina novca za koju se sumnja da potiče od prodaje narkotičkih sredstava. U vozilu je pored bračnog para kao suputnik bila i vozačeva majka i sestra s maloljetnim djetetom starosti oko 3 godine.

Zbog sumnje na počinjenje krivičnog djela nedozvoljene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, bračni par je lišen slobode i nad njima je provedena kriminalistička obrada, a nakon kompletiranja predmeta protiv osumnjičenih će biti podnesen izvještaj kantonalnom tužiteljstvu Travnik.

Napominjemo da je ova uspješna aktivnost realizirana uz pomoć pravovremene informacije građana, te se ovom prilikom MUP zahvaljuje brojnim savjesnim građanima na dosadašnjoj suradnji i još jednom upućuju apel da ih o bilo kojem vidu kriminaliteta obavijestite putem telefona 122 ili putem e-mail adrese: [email protected]. MUP SBK/KSB jamči punu anonimnost svih građana koji dostave takva saznanja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM