spot_img
spot_img
Četvrtak, 20 lipnja, 2024

Udruženje stečajnih upravnika u Bosni i Hercegovini otišlo u stečaj

Udruženje stečajnih upravnika u Bosni i Hercegovini otišlo je u stečaj. Ovo udruženje se pojavilo na listi poreznih dužnika u Federaciji BiH na kojoj se nalazi skoro 5.000 organizacija.

Račun Udruženja se početkom ovog mjeseca pojavio na spisku blokiranih računa Centralne banke Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Odbora za ekonomsku i financijsku politiku Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Admir Čavalić je kazao da je Udruženje stečajnih upravnika u BiH samo jedan od brojnih dužnika koji su u procesu likvidacije ili stečaja, a na otplatu tog duga vjerojatno se ne može računati u budućnosti.

“Možemo primjetiti da se pozicija poreznih obveznika sa velikim dugom uglavnom ne mijenja, što dovodi do zaključka da je potrebno da Vlada FBiH i Porezna uprava FBiH pronađu adekvatan model otplate duga, sa naglaskom na održavanje daljneg poslovanja datih subjekata. Odbor za ekonomsku i financijsku politiku pri federalnom parlamentu će svakako uzeti udjela u izradi datog modela”, rekao je.

On je kazao da značajan broj velikih dugovanja dolazi iz javnog sektora – deset najvećih dužnika, a ključno je pitanje kako je nastao toliki dug.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti