spot_img

Učenici iz BiH postaju polaznici terenske nastave iz povijesti Domovinskog rata u Vukovaru

Ministarstvo hrvatskih branitelja potpisalo je s nekoliko institucija iz Bosne i Hercegovine sporazum o organizaciji posjeta Vukovaru učenika završnih razreda osnovnih škola, priopćeno je u petak.

Potpisivanjem sporazuma učenici završnih razreda osnovnih škola u BiH koji se školuju prema nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku postaju polaznici terenske nastave iz povijesti Domovinskog rata.

Sporazum o međusobnoj suradnji pri organizaciji posjeta Vukovaru učenika završnih razreda osnovnih škola iz Bosne i Hercegovine potpisala su ministarstava nadležna za obrazovanje i znanost u BiH te Odjel za znanost i obrazovanje Hrvatskog narodnog sabora BiH, kao i gradovi i općine u BiH u kojima se provodi škola po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku, priopćilo je Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Ministar Tomo Medved izrazio je zadovoljstvo što se broj djece koja u sklopu tog projekta posjećuju Vukovar s godinama povećava, te što se projekt širi i izvan Hrvatske, kako bi i djeca iz BiH koja pohađaju školu po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku o Domovinskom ratu učila u Vukovaru, “stožernoj točki hrvatske obrane”.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti