Srijeda, 6 srpnja, 2022

U Vitezu prikazan film “Život s dijabetesom”

Pročitajte i ovo

Film “Život s dijabetesom” prikazan je sinoć u Vitezu u okviru obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa, a u svrhu upozoravanja na probleme s kojima se suočavaju oboljeli od dijabetesa, a osobito djeca.

Predsjednica Udruge dijabetičara djece i mladih “Slatkiš” iz Novog Travnika Vanja Džambas kazala je novinarima da veliki broj djece obolijeva od dijabetesa te da samo ova udruga ima 50 članova.

Upozorila je, također, da je jedan od velikih problema nepostojanje endokrinologa u Srednjobosanskoj županiji (SBŽ), što će udruge koje okupljaju oboljele od dijabetesa nastojati promijeniti.

To bi, kako je kazala Džambas, omogućilo značajne uštede, s obzirom na to da oboljeli od dijabetesa za posjete endokrinologu moraju putovati u druge županije.

Udruge koje okupljaju oboljele upozorile su, također, da se zbog postojećih zakonskih odredbi djeci koja boluju od dijabetesa od 15. godine ukida 100-postotni invaliditeti, čime gube prava koja su do tada imala.

Projekcija filma “Život sa dijabetesom” jedna je od aktivnosti udruga “Slatki svijet” iz Bugojna i “Slatkiš” iz Novog Travnika u povodu Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa, koji će biti obilježen 14. studenoga.

Članovi ovih udruga do sada su organizirali izlet “Šetnjom do zdravlja” i predavanja u školama, a u suradnji s domovima zdravlja će u narednim danima u nekoliko gradova biti omogućeno besplatno mjerenje razine šećera u krvi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Priča o nevjerojatnoj hrabrosti, požrtvovnosti i vjeri misionarke Vedrane Ljubić

Napali su je mačetom, bila je na rubu smrti, vidjela je stvari koje običan čovjek ne može niti zamisliti,...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo