spot_img
Petak, 8 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

U teškoj nesreći poginuo svećenik

Danas oko 18:20 dogodila se teška prometna nesreća na području Duboke Ljute, nedaleko od Dubrovnika. Jedna osoba je poginula, potvrđeno je iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

U nesreći su sudjelovali autobus gradskog prijevoznika Libertas i jedno osobno vozilo. Kako se neslužbeno doznaje, poginula je osoba iz automobila.

Kako piše Dubrovački dnevnik, u nesreći je smrtno stradao 55-godišnji fra Ivo Kramar. Kramar je bio predstojnik samostana u Pridvorju u Konavlima i policijski kapelan za Dubrovačko-neretvansku županiju.

Fra Kramar je bio rođen 1967. u Maljinama, općina Travnik. Teologiju je studirao u Sarajevu i Zagrebu. Osnovao je Društvo srednjebosanskih pjesnika 2000. i pokrenuo list Vrilo. Osnivač je i pjesničke manifestacije „Pjesnici pod platanom“, u Pridvorju, u Konavlima, a prije dvije godine je postao i član Društva hrvatskih književnika.

Objavio je sljedeća djela: Na oltaru ljepote, Zagreb, 2002.; Kako smo pobijedili gromove, Sarajevo, 2014.; Kratka analiza modernog ateizma, Osijek, 1996.; Kameno more, Zagreb 2019.; Čavli zime, Pridvorje, 2020.; Dom od kože, Split, 2021.; Dvoglasje za samoću, Sarajevo, 2021. (zajedno s Lukom Paljetkom); Nar u kutu sobe. Pjesme su mu prevođene na talijanski, njemački, engleski, bugarski, kineski. Objavljivao je u više književnih časopisa u svijetu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM