Četvrtak, 6 listopada, 2022

U svetištu Gospino vrilo proslavljen blagdan Male Gospe

Pročitajte i ovo

U travničkoj župi Ovčarevo u svetištu zvanom Gospino vrilo danas je tradicionalno i na poseban način proslavljen blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije – Mala Gospa.

Mnoštvo hodočasnika okupilo se kod župne crkve kako bi sudjelovalo u misnom slavlju koje je predvodio fra Stipan Radić, gvardijan Franjevačkog samostana na Bistriku u Sarajevu.

„Neka u ovom misnom slavlju Marija bude s nama i neka Duh sveti ispuni naša srca ljubavlju prema svim ljudima. Pod ovom misom, molimo za sve koji su nam bliski i dragi, molimo za pokojne i za sve branitelje. Molimo za cijeli svijet, jer svi smo mi braće i sestre. Običaj je da za rođendan poklonimo nešto onome tko slavi. Danas, Djevici Mariji poklonimo sebe onakve kakvi jesmo, bez uljepšavanja, sa svim našim vrlinama i manama i obećajmo da ćemo biti Njezina bolja djeca, Isusova braća i sestre“, poručio je fra Stipan Radić.

Među brojnim hodočasnicima, misnom slavlju u povodu proslave blagdana Rođenja Blažene Djevice Marije nazočilo je izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno dopredsjednikom HDZ-a BiH i predsjednikom Federacije BiH Marinkom Čavarom. Uz Predsjednika Federacije BiH, misnom slavlju nazočili su ministrica financija u Vladi ŽSB Mirjana Plavčić, ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta u Vladi ŽSB Bojan Domić, izaslanik u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Ilija Nakić i mnogi drugi dužnosnici sa svih razina vlasti.

Župnik župe Ovčarevo fra Dario Udovičić istaknuo je kako „iduće godine slavimo 100. obljetnicu Gospina vrila i kako ćemo u ovoj godini ovom svetištu posvetiti posebnu pažnju“.

„Planiramo izdati knjigu o Gospinom vrilu da ostane pisani trag, uredit ćemo dvorište u kojem se sad nalazimo, obnovit ćemo kapelicu i na plato staviti veliki Gospin kip. Kako bismo u tome uspjeli, bit će nam potrebna vaša pomoć, dragi hodočasnici, da svatko, sukladno svojim mogućnostima, pomogne da se ovi planirani radovi i realiziraju“, kazao je župnik.

Nakon završetka misnog slavlja, župa Ovčarevo zahvalila je svećenicima na pomoći u ispovijedanju, fra Zdenku Frljiću, fra Ivici Pavloviću i fra Josipu Tomasu na propovijedanju kroz trodnevnice i uvodu u ovaj veliki dan, bogoslovima, prakaraturima i zboru na lijepom pjevanju kojim su uveličali sveta misna slavlja.

„Na koncu, hvala vama, dragi vjernici, koji ste u velikom broju hodočastili u naše svetište. Neka vas Majka Božja čuva i blagoslovi“, poručili su iz župe Ovčarevo.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Priča Srećka Stipovića: Jesu li kamene kugle energetski portali vanzemaljske civilizacije!?

U Bosni i Hercegovini nalazi se desetine lokaliteta sa kamenim kuglama čiji misterij ni do danas nije razjašnjen. Dok neki...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo